Uitslaande brand in woning Oostkapelle

In Oostkapelle is brand uitgebroken in een vakantiewoning aan de Duinweg. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland raakten de bewoners niet gewond en werden ze opgevangen door de buren.
Uitslaande brand in woning Oostkapelle
Het vuur werd rond 04.20 uur ontdekt bij de woning. De brand begon in een sauna in een aanbouw en sloeg over naar het huis. De brandweer schaalde daarom op naar een zogenoemde middelbrand.
Rond 05.00 uur was de brand grotendeels geblust, maar omdat er nog hitte zat bij de nok, werd een ladderwagen ingezet om het dak open te breken om te kijken of er nog eventuele brandhaarden waren. Uiteindelijk heeft de brandweer kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar de binnenzijde van de woning.
Brand in Oostkapelle
Brand in Oostkapelle © HV Zeeland

Isolatie

De brand woedde nog lange tijd in het isolatiemateriaal van de woning. Daarom werd een deel van de buitengevel gesloopt en werd een deel van de gevelbeplating verwijderd. Op die manier kon de brandweer het vuur in de isolatie blussen.

Niet gewond

De bewoners werden nog wel nagekeken door ambulancepersoneel, maar niemand bleek gewond te zijn geraakt. Rond 07.10 uur werd door de officier van dienst van de brandweer het sein 'brand meester' gegeven. Stichting Salvage is opgeroepen om de bewoners te helpen met de afhandeling van de schade.