Weet jij al op wie je gaat stemmen? Maak kennis met de lijsttrekkers in de debatten van Omroep Zeeland

Komende week moeten we er toch echt aan geloven: woensdag = verkiezingsdag! Tussen 7.30 tot 21.00 uur kan je je stem uitbrengen voor zowel de Provinciale Statenverkiezingen als de waterschapsverkiezingen. Twijfel je nog steeds op wie je moet stemmen? Of ken je de Zeeuwse lijsttrekkers nog niet (zo goed)? Kijk dan naar onze lijsttrekkersdebatten!
Lijsttrekkersdebat Provinciale Statenverkiezingen 2023
Presentator Floris-Jan Sietsema in gesprek met lijsttrekkers van de Provinciale Statenverkiezingen © Omroep Zeeland
We hebben er drie: één met de lijsttrekkers van het waterschap en twee met de lijsttrekkers van de Provinciale Statenverkiezingen. Deze uitzendingen kan je online bekijken op een zelfgekozen tijdstip (bijvoorbeeld nu), maar ze worden de komende dagen ook nog uitgezonden op tv. Vanavond als eerste het waterschapsdebat, morgen en overmorgen in twee delen het debat met lijsttrekkers van de Provinciale Statenverkiezingen.
Omroep Zeeland organiseerde twee lijsttrekkersdebatten: eentje met de lijsttrekkers van het waterschap en één met die van de Provinciale Staten. Die laatste is in twee delen geknipt en wordt dus in twee delen uitgezonden. Een overzicht van de uitzendingen:
zondag 12 maart: herhaling lijsttrekkersdebat waterschap
maandag 13 maart: herhaling lijsttrekkersdebat Provinciale Staten I
dinsdag 14 maart: herhaling lijsttrekkersdebat Provinciale Staten II
Alle uitzendingen beginnen om 20.30 uur. Je kunt de debatten ook online terugkijken.
Uitslagenavond woensdag 15 maart: extra tv-uitzending om 22.00 uur
Op woensdag 15 maart kijk je vanaf 22.00 uur naar een extra tv-uitzending om erachter te komen hoe Zeeland heeft gestemd. Beetje bij beetje druppelen de uitslagen via de gemeenten binnen bij presentatoren Floris-Jan Sietsema en Ariane Lafort. Verslaggevers staan in het provinciehuis en het waterschapskantoor om reacties te halen bij politici.
Uiteraard houden we je de hele dag via website en radio op de hoogte van het laatste nieuws rondom de verkiezingsdag.