Leegloop bij BC Vlissingen aanstaande; topschutter gaat in België spelen

Het is 'zo goed als zeker' dat BC Vlissingen volgend seizoen geen herenteam inschrijft voor de basketbalcompetitie. De club raakt in elk geval na dit seizoen Thijs Beumer (23) kwijt. De forward uit Terneuzen gaat in de Belgische competitie bij BBC Falco uit Gent spelen. Daarnaast hebben meerdere spelers hun vertrek aangekondigd.
Thijs Beumer
Thijs Beumer scoort voor BC Vlissingen © Theo Theune
Beumer speelt al acht seizoenen bij BC Vlissingen. "Het is tijd voor een stap hogerop en BC Vlissingen achter mij te laten. Ik kijk heel erg uit naar deze nieuwe uitdaging en ben zeker dat Falco Gent perfect bij mij past", zegt Beumer op de website van zijn nieuwe club.
Voor Vlissingen is het vertrek van Beumer een aderlating. De forward is goed voor gemiddeld negentien punten per wedstrijd. Zijn nieuwe club speelt in de Top Division 2B, het derde niveau in België.
Beumer is niet de enige speler die BC Vlissingen verlaat. Intern hebben zes andere spelers hun vertrek om verschillende redenen aangekondigd. Dat zijn Benjamin Steenbeek, Amar van Sluijs, Bouke Schrik, Abdul Zombra, Romando Hooi en Roy Biesheuvel.

Geen doorstroom

Daarmee staat de toekomst van het eerste herenteam, dat al jaren de hoogstspelende Zeeuwse ploeg is, op de tocht. "Het is zo goed als zeker dat we volgend seizoen geen eerste herenteam inschrijven voor de competitie", zo laat bestuurslid Tom Joziasse weten. "Er is geen doorstroom en dan houdt het op den duur op."
BC-Vlissingen-basketbal-Wyba
Beeld uit de wedstrijd BC Vlissingen-Wyba © Theo Theune
BC Vlissingen knokt momenteel tegen degradatie uit de Eerste Divisie. De club wil het seizoen zo goed mogelijk afmaken.