Frank vult 2.000 zakjes paaseieren om ouderen in verpleeghuizen te laten glimlachen

Topdrukte aan de keukentafel van Frank Lepelaars uit Vlissingen. Samen met zijn vrienden Sophie Louise en Ludo vult hij zakje na zakje met paaseitjes. Stickertje 'Vrolijk Pasen' erop en klaar. De kratten stapelen zich op. Nog duizend zakjes te gaan, voor de ouderen in Vlissingen en omgeving.
Frank Lepelaars vult 2.000 zakjes paaseieren om ouderen in verpleeghuizen een glimlach te bezorgen
De drie vrienden zijn er al sinds begin januari mee bezig. Donaties krijgen ze van enkele bedrijven en van vrienden en bekenden. Morgen rijdt Frank weer naar Brabant om een paar kilo eitjes op te halen van een inzamelactie. De benzine, de zakjes en stickertjes betaalt hij uit eigen zak. Ook een paashaaspak heeft hij zelf gekocht.
De verste donaties komen uit Groningen en Friesland, allemaal voor de oudjes in Zeeland
Frank Lepelaars
Het begon drie jaar geleden tijdens een coronalockdown. Tijdens wandelingen door de stad passeerde hij verpleeghuis Scheldehof. "Daar zaten een paar oude vrouwtjes naar buiten te kijken en toen dacht ik: 'Ik moet iets doen'", vertelt hij, "Waar het vandaan kwam dat weet ik niet. Ik ben altijd een ruige zeeman geweest en heb overal schijt aan gehad. Hier werd ik door geraakt. Het deed me wel zo veel."
Frank lepelaars Vlissingen paaseitjes actie ouderen verpleeghuizen 2000 zakjes
Frank Lepelaars is sinds begin januari bezig met zakjes vullen © Omroep Zeeland
De eerste twee jaar deelde hij enkel paaseitjes uit in Scheldehof. Het begon met een paar kilo eitjes. Vorig jaar waren het veertig kilo. Nu 170 kilo. Dat zijn zo'n tweeduizend zakjes. Het aantal donaties neemt steeds meer toe. "Het verste weg is een donatie uit Groningen en ik heb gisteren nog een verzoek uit Friesland gekregen. Voor de oudjes in Zeeland."
Frank Lepelaars paaseieren paashaas zakjes eitjes voor ouderen in verpleeghuizen
Als paashaas deelt hij straks de eitjes uit © Omroep Zeeland
Dit jaar gaat het vriendenclubje langs alle verpleeghuizen in Vlissingen, Oost-Souburg, Ritthem, Koudekerke en een deel van Middelburg. Op sommige woongroepen is er al een hele themamiddag georganiseerd rond hun komst. Op de meeste locaties geeft hij de zakjes af. "Er zijn ook zakken eitjes voor het personeel en voor ouderen in de thuiszorg."

Voor een glimlach

Zijn liefdadigheidsactie neemt steeds grotere vormen aan. "De bedoeling is, dat we volgend jaar heel Walcheren doen. En over vijf jaar heel Zeeland." Het is enorm veel werk, maar "je doet het voor de glimlach op het gezicht van die oudjes. Er zijn er bij die nooit bezoek krijgen."