Deze wedstrijden staan er op het programma in het amateurvoetbal

Een nieuwe speelronde staat weer voor de deur in het amateurvoetbal. In sommige klassen valt de beslissing over de tweede periodetitel. Lees hier ons overzicht van de wedstrijden van dit weekend.
voetbal vooruitblik voetbalweekend
Beeld uit het duel tussen Zeelandia Middelburg en GPC Vlissingen (oranje shirts) © Jos Clarijs

Derde Divisie A

Hoek speelt op eigen veld tegen Sportlust'46. De ploeg uit Woerden staat op de vijfde plaats en is een vaak een lastige tegenstander voor Hoek. Beide ploegen speelden vier keer tegen elkaar; drie keer stapte Sportlust als winnaar van het veld. Eerder dit seizoen verloor Hoek met 5-1 in Woerden.

Vierde Divisie A

Koploper Kloetinge ontvangt op het Wesselopark Achilles Veen, de nummer twaalf op de ranglijst. Kloetinge won vorige week met 0-1 bij Jodan Boys en zag de voorsprong op de ranglijst weer oplopen naar vijf punten. Capelle is nu de eerste achtervolger.
Tegenstander Achilles Veen is een goede reeks bezig, de laatste vier wedstrijden werden niet verloren (twee keer winst, twee keer gelijk). Bij Kloetinge zijn verdediger Jop Dekker en aanvaller Ruben de Jager weer beschikbaar na een schorsing.

GOES

GOES gaat op bezoek bij ARC in Alphen aan den Rijn. GOES, dat op de vierde plaats staat, hoopt aansluiting te houden met de top drie. ARC staat op de zevende plaats. GOES is aan een mooie reeks bezig, want de Bevelandse ploeg is al acht duels zonder nederlaag.
"Ik denk dat het een leuke, open wedstrijd wordt. Beide ploegen willen voetballen. Het is weer een belangrijke wedstrijd voor ons om bovenin mee te blijven doen", zegt GOES-trainer Dennis de Nooijer, die weer kan beschikken over Francis Kabwe Manengela. De aanvaller ontbrak vorige week vanwege ziekte in de wedstrijd tegen Poortugaal (2-2).

1e klasse C zaterdag

Terneuzense Boys won vorige week en staat nu boven de gevarenzone. De ploeg van trainer Kevin Hollander gaat op bezoek bij CVV Zwervers in Capelle aan den IJssel, dat twee plekken onder de Zeeuws-Vlamingen staat. Opnieuw een wedstrijd waarin Terneuzense Boys afstand van de gevarenzone kan nemen.
SVOD'22 uit Oostkapelle gaat op bezoek bij Spartaan'20, de nummer vijf op de ranglijst. Van de zeven thuiswedstrijden won Spartaan'20 er zes. Alleen Terneuzense Boys vertrok met drie punten (0-4) uit Rotterdam.

2e klasse G zaterdag

SSV'65 uit Goes en FC Axel strijden in een onderling duel om van de laatste plaats te komen. Momenteel staat SSV'65 laatste; FC Axel staat er een plek boven. Eerder dit seizoen was SSV'65 met 0-2 de sterkste. Beide ploegen hebben een zege hard nodig, want er degraderen drie ploegen rechtstreeks uit deze klasse.
VCK uit Koudekerke, dat de laatste twee duels won en nu achtste staat, gaat op bezoek bij RCS (twaalfde). Ook WHS (zevende) won de laatste twee duels en gaat op bezoek bij Hellevoetsluis (vierde).
In deze klasse is de strijd om de tweede periodetitel al beslist, die gaat naar Zuidland.

3e klasse A zaterdag

In de strijd om de tweede periodetitel staat FC Dauwendaele er het beste voor. Koploper Serooskerke heeft al een periode op zak en de tweede periodetitel gaat daarom naar de hoogst geklasseerde ploeg in de tweede periode.
Dat is nu Patrijzen met zeventien punten uit acht duels. FC Dauwendaele heeft zestien punten, maar dan uit zeven duels. Als de KNVB de 0-3 tussenstand bij het gestaakte duel tussen Vlissingen en FC Dauwendaele als eindstand vaststelt, heeft FC Dauwendaele vanmiddag aan een zege op 's-Heer Arendskerke genoeg om de tweede periode te winnen.
Bij een gelijkspel of nederlaag van FC Dauwendaele, gaat de tweede periode naar Patrijzen, dat dan wel moet afrekenen met Nieuwdorp.

3e klasse B zaterdag

Tholense Boys wacht al sinds 26 november op een overwinning. Na de 3-1 zege op ZSC'62 wist de ploeg van trainer Arie van der Zouwen zeven duels op rij niet meer te winnen. Bruse Boys, dat de laatste drie duels won, is vanmiddag de volgende tegenstander.

4e klasse A zaterdag

Apollo'69 uit 's-Gravenpolder (derde plaats) verloor vorige week voor het eerst sinds 5 november, maar krijgt vanmiddag een kans om de competitie weer spannend te maken. De ploeg van trainer Joffrey Geldof gaat op bezoek bij koploper Krabbendijke. Het verschil tussen beide ploegen is nu zes punten.
Als Nieuwland, dat tweede staat, dan ook nog eens wint van hekkensluiter Jong Ambon, komt die ploeg op twee punten van Krabbendijke.

4e klasse B zaterdag

Herkingen'55 heeft de beste papieren om in deze klasse de tweede periodetitel over te nemen van Wolfaartsdijk.
Herkingen speelt tegen Colijnsplaatse Boys en heeft aan een overwinning genoeg om de periode te pakken. Lukt dat niet, dan maken Duiveland (tegen FIOS), GOES (tegen NOAD'67) en zelfs De Westhoek'20 (tegen SPS) nog kans om het ticket voor de nacompetitie binnen te halen.

Meest scorende ploegen

(inclusief beker)
Krabbendijke 84
Patrijzen 73
's-Heer Arendskerke 73
Terneuzen 72
Breskens 71

3e klasse A zondag

HVV'24 uit Hulst kan morgen de tweede periodetitel winnen. Hoeven is de grootste concurrent. Beide ploegen hebben evenveel punten (veertien) maar het doelsaldo van HVV'24 is iets beter: twee goals.
HVV'24 speelt op eigen veld tegen Wernhout. Hoeven gaat op bezoek bij Terneuzen, dat ook nog kans heeft op de periode. Dan moet Terneuzen zelf winnen en HVV'24 verliezen.

4e klasse A zondag

Koploper Sluis ontvangt op eigen veld Oostburg, dat op de vierde plaats staat. Sluis, getraind door Ronny Tresonie, verloor dit seizoen nog niet. Het eerst duel tussen beide ploegen leverde al een 1-4 zege op voor Sluis.