Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 11 maart

Mede dankzij zes treffers van Wesley de Smet zorgde Nieuwland voor de grootste uitslag in het Zeeuwse amateurvoetbal. Jong Ambon werd met 12-1 afgeschoten. In de 2e klasse G deden Walcheren, RCS en SSV'65 goede zaken in Zeeuwse degradatiekrakers en in de 3e klasse A zorgde VC Vlissingen voor een daverende verrassing. Dit zijn de uitslagen in het Zeeuwse amateurvoetbal van zaterdag 11 maart.
Voetbal uitslagen zaterdag 11 maart
Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 11 maart © Harry Brouns

Derde Divisie

Hoek beleefde een droomstart en won uiteindelijk ruim met 4-0 van Sportlust'46. De Zeeuws-Vlamingen stonden na nog geen kwartier spelen op een 2-0 voorsprong via Steve Schalkwijk en Mathieu De Smet. Nog voor rust besliste Giovanni Delannoy de wedstrijd, Schalkwijk bracht in de tweede helft de eindstand op 4-0.

Vierde Divisie

Koploper Kloetinge maakte geen fout tegen Achilles Veen: 4-1. De thuisploeg nam alle vijf de doelpunten voor zijn rekening. Ruben de Jager zette Kloetinge op een 1-0 voorsprong, Koen Plank tekende met een eigen doelpunt vlak voor rust voor de gelijkmaker. Na de hervatting maakte de ploeg van Jurriaan van Poelje het verschil. De Jager, Reguillo Vandepitte en Valentijn van Keulen brachten de overwinning in veilige haven.
GOES nam een punt mee uit Alphen aan den Rijn. Op bezoek bij ARC kwam GOES na een halfuur op een 1-0 achterstand, invaller Francis Kabwe Manengela maakte acht minuten voor het einde gelijk. De ploeg van Dennis de Nooijer bleef daarmee voor de negende competitiewedstrijd op rij ongeslagen.

1e klasse C

Terneuzense Boys boekte een belangrijke 1-2 zege op concurrent CVV Zwervers. In Capelle aan den IJssel kwamen de Zeeuws Vlamingen via Miroslav Peric binnen de minuut op een 0-1 voorsprong. Na een uur spelen werd het 1-1 en leek Terneuzense Boys met een punt genoegen te moeten nemen. Drie minuten voor tijd tekende Jesper Cornelisse voor de winnende treffer.
SVOD'22 legde het af tegen subtopper Spartaan'20. De Walcherse formatie verloor in Rotterdam met 3-1. Het enige Zeeuwse doelpunt kwam op naam van Collin van den Berg. Op de stand blijft SVOD'22 twaalfde, Terneuzense Boys steeg door de zege een plekje naar de achtste plaats.

2e klasse G

Drie Zeeuwse degradatiekrakers in de 2e klasse G. Walcheren pakte drie belangrijke punten bij De Meeuwen. Door doelpunten van Etienne Mallie, Gino Zuppeli, Lydon Jakobsen en Viggo Kaaij wonnen de Vlissingers met 1-4.
RCS was op eigen veld met 4-1 te sterk voor VCK. Thomas de Rijke had de thuisploeg voor rust op een 1-0 voorsprong gezet, na de hervatting liepen de Oost-Souburgers via Dyllan Davidse, Marlo Janisse en Nicky van Merrienboer uit naar eenruime zege. Ton Hillebrand scoorde namens VCK.
SSV'65 deed in een rechtstreeks gevecht de laatste plaats over aan FC Axel. De ploeg uit GOES won mede door twee doelpunten van Davy van Nieuwenhuijzen met 4-0.

3e klasse A

VC Vlissingen zorgde voor een daverende verrassing door Serooskerke de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. De ploeg van Thomas Ragut kwam via Morad Bobouh op voorsprong. Kort voor rust zorgde Jeffrey Koets voor de gelijkmaker, Hicham Bouzambou bezorgde Vlissingen de 2-1 overwinning.
Luctor Heinkenszand had een vliegende start tegen Lewedorpse Boys. Door een zuivere hattrick van Kevin van Iersel leidde de thuisploeg na dertien minuten al met 3-0, Van Iersel zou in de tweede helft ook nog zijn vierde treffer maken, de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 7-0. Daan Schouw, Demy Kole en een eigen doelpunt maakten de eindstand compleet.
FC Dauwendaele versloeg 's Heer Arendskerke met 2-0 en is zo goed als zeker van het winnen van de tweede periodetitel. Die wordt overgenomen van Serooskerke. Op de ranglijst staat Dauwendaele nu in verliespunten gelijk met Serooskerke.

3e klasse B

De enige wedstrijd tussen twee Zeeuwse clubs eindigde in een 1-2 overwinning voor Bruse Boys. Youri Boudou opende de score voor Tholense Boys, Jeand Doest en Lucas Hanzen scoorden de Schouwse goals.
Kapelle klimt een plaats op de ranglijst door een 3-1 zege op Kogelvangers. Sten Reyerse, Jeroen van Overloop en Reinier Goedemondt zorgden voor de doelpunten van de thuisploeg.
SKNWK nam afstand van de gedeelde laatste plaats. Door een 3-3 gelijkspel bij Halsteren en de 3-0 nederlaag van ZSC'62 is de ploeg uit Nieuwerkerk nu voorlaatste. Jarno van Nieuwenhuize scoorde drie keer voor SKNWK.

4e klasse A

Heel even gloorde er hoop voor Jong Ambon op bezoek bij Nieuwland. De nog puntloze Middelburgers kwamen na een klein kwartier spelen zowaar op voorsprong tegen de nummer twee. Bij rust had Nieuwland de schade al gerepareerd (3-1) en in de tweede helft liep de thuisploeg uit naar een monsterscore van 12-1. Wesley de Smet nam de helft van de Nieuwlandse productie voor zijn rekening.
Koploper Krabbendijke won met 5-0 van Apollo'69. Danny Weber scoorde twee keer en bracht zijn totaal aantal doelpunten voor Krabbendijke daarmee op 250. Nicolas van de Zwan, Machiel Lindhout en Bas van Dijk maakten de andere treffers.

4e klasse B

Duiveland, GOES en FC De Westhoek'20 mochten vooraf nog dromen van de tweede periodetitel, maar door de overwinning van Herkingen'55 op Colijnsplaatse Boys ging de prijs naar de ploeg uit Goeree-Overflakkee.
Koploper Wolfaartsdijk won met 1-3 bij Smerdiek door doelpunten van Martin Westdorp, Rudy Ridderhof en Jarnick Kole. Duiveland morste punten tegen FIOS. Door het 2-2 gelijke spel (doelpunten Dylan van Klinken en Wouter de Jonge) zag Duiveland Herkingen op gelijke hoogte komen.
De wedstrijd tussen NOAD'67 en GOES haalde het einde niet. Zes minuten voor tijd kreeg NOAD een penalty, wat tot veel protest leidde bij de bezoekers. Daarop besloot de arbiter de wedstrijd definitief te staken.

Vrouwen 3e klasse F

Kloetinge versloeg de Jonge Spartaan met ruime cijfers en blijft koploper. De dames van MZC'11 hebben wel eens een prettigere voetbalmiddag gehad.