Rombaut wil weer grinta, goesting en enthousiasme zien bij Hoek; dispensatie trainer verlengd

Interim-trainer Quincy Rombaut was niet te spreken over de instelling van zijn vorige week in de eerste twintig minuten tegen Sparta Nijkerk. Hoek stond snel met 1-0 achter en de Zeeuws-Vlaamse ploeg kon de wedstrijd daarna niet meer kantelen. Eindstand: 2-0. Weg goede start in de strijd om de derde periodetitel. "Er is toch een probleem als dit nog een keer voorkomt."
voetbal Quincy Rombaut Hoek
Hoek-trainer Quincy Rombaut © Orange Pictures
Rombaut wil dat zijn ploeg er vanaf het eerste fluitsignaal staat. "Ik wil weer grinta, goesting en enthousiasme zien. Dat was er vorige week niet."
Rombaut is sinds eind januari interim-trainer van Hoek, na het vertrek van Pieter Ongena. Hij beschikt niet over de vereiste papieren en daarom moest Hoek dispensatie aanvragen voor de 39-jarige Belg, die eerst assistent van Ongena was. Die dispensatie liep tot 2 april, maar donderdagavond kreeg voorzitter Ad van Langevelde bericht van de KNVB, dat de dispensatie tot 1 juni verlengd is. Op verzoek van Hoek.

Sollicitaties

"Het is lastig om in deze fase van het seizoen trainers te vinden met het juiste diploma en die ook kunnen instappen", zegt Van Langevelde. "Ze zijn er wel en er zijn ook sollicitaties geweest, maar we hebben verlenging van de dispensatie aangevraagd zodat we in alle rust kunnen blijven zoeken. Er staan ook nog gesprekken gepland."
Normaal gesproken blijft Rombaut tot het einde van het seizoen hoofdtrainer. "Dat hangt allemaal af van de prestaties hè, haha", aldus de interim-trainer, die nu vier wedstrijden aan het roer staat (twee duels gewonnen, twee duels verloren).
Het geeft Rombaut wel meer de tijd om zijn stempel te drukken. De Belg heeft het naar zijn zin. "Hoek is een mooie, ambitieuze club, waar veel kan. Ik voel ook het vertrouwen vanuit de club en de spelers."
Dat Hoek verlenging van de dispensatie heeft gekregen komt ook omdat Rombaut wel de cursus voor het vereiste UEFA A-diploma volgt. "Alleen dat duurt in België wat langer dan in Nederland", aldus de trainer, die een langer verblijf als assistent-trainer niet uitsluit. "Het gaat om het belang van de club."
voetbal Excelsior'31 Hoek Roycel James
Het is nog niet zeker of Roycel James meedoet bij Hoek. De verdediger trainde niet vanwege griep © Orange Pictures
Door de verlengde dispensatie blijft Rombaut de man, die de lijnen uitzet op het veld. Daarom sprak hij zijn spelersgroep op de training nog eens aan op de instelling in de eerste twintig minuten tegen Sparta Nijkerk.
Een waarschuwing volgde omdat een herhaling gevolgen zou kunnen hebben. Maar daarin kaart Rombaut direct een probleem aan: zijn selectie is smal. "We staan soms met twaalf, dertien man op de training."

Veel blessures

De selectie wordt namelijk geteisterd door blessures. Zo ontbreken morgen tegen Sportlust'46 vijf spelers: Sylvio Hage, Gert-Jan Martens, Tom Vermeire, Seppe Vereecke en Jeffred Bonsu. Daarnaast is het meespelen van verdediger Roycel James nog een vraagteken, want James is geveld door griep.
Hoek treft morgenmiddag met Sportlust'46 ook nog eens een sterke tegenstander, iets wat Rombaut in zijn voorbereiding al meekreeg. "Ze hebben ervaring, snelheid, spelen on-Nederlands met een 3-5-2-systeem. Ik heb dat op de beelden gezien."
Hoek kan de borst dus natmaken tegen Sportlust'46. De Zeeuws-Vlaamse ploeg staat al bijna het hele seizoen op de negende plaats in de Derde Divisie. Bij een nederlaag kan Hoek in het rechterrijtje terechtkomen.
Hoek-Sportlust'46 begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark Denoek. Het wedstrijdverloop is te volgen via Twitter @omroepzldsport en via het liveblog op deze website.