Dominant Hoek schiet Sportlust'46 aan diggelen

Op papier ging Hoek een lastige middag tegemoet tegen subtopper Sportlust'46, maar vanaf de eerste minuut dicteerde de ploeg van interim-trainer Quincy Rombaut. Hoek won met 4-0 door doelpunten van Steve Schalkwijk (2x), Mathieu de Smet en Giovanni Delannoy. Ondanks de zege blijft Hoek negende in de Derde Divisie.
Bekijk de doelpunten van Hoek tegen Sportlust
Na een overtreding op Delannoy ging de bal al na vijf minuten op de stip. Schalkwijk bleef koel en schoot Hoek op 1-0. De Zeeuws-Vlamingen bleven druk zetten op de defensie van de bezoekers en binnen het kwartier stond het al 2-0. Een pass van Schalkwijk in de zestien bereikte De Smet die de bal langs de keeper binnenschoof.
Sportlust'46 kon hier weinig tegenover brengen, al was de ploeg uit Woerden na een halfuur spelen dicht bij de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Marley Berkvens werd van de lijn gehaald. Vlak voor rust sloeg Hoek opnieuw toe. Na een goede aanval via Impens kwam de bal bij Delannoy en die schoof hem hard binnen.

Schalkwijk zet de kers op de taart

Na rust golfde het spel op en neer. Toch kwam de voorsprong nooit in gevaar omdat Sportlust niet bij machte was het Hoek lastig te maken. De thuisploeg bleef aanvallen en Schalkwijk zorgde voor de kers op de taart. Na een pass van Artuur Zutterman ging de spits alleen op keeper Romero Antonioli af en zorgde voor de 4-0 eindstand. Opvallend waren nog de invalbeurten van Kobe De Weirt, Michiel de Bruijn en Amarildo Gjoka. Het drietal kwam een halve minuut voor het laatste fluitsignaal binnen de lijnen.

Hoek klampt zich vast aan negende plaats

Na twee verliespartijen kon Hoek daardoor weer eens juichend van het veld stappen. Gevolgen voor de stand had de overwinning niet: ook na deze zege blijft Hoek op de negende plaats in de Derde Divisie.
Steve-Schalkwijk-Hoek
Spits Steve Schalkwijk van Hoek was weer trefzeker © Orange Pictures

Scoreverloop

1-0 Steve Schalkwijk (6/pen)
2-0 Mathieu De Smet (13)
3-0 Giovanni Delannoy (45)
4-0 Steve Schalkwijk (72)

Opstelling Hoek

Lars Knipping, Jelco Schamp, Alexander Embrechts, Ennio Martens, Artuur Zutterman, Gilles Vandecandelaere (Koby van Acker/53), Mohammad Jabar Zada (Robbe Goddyn/85), Rik Impens (Kobe De Weirt/90+1), Mathieu De Smet (Michiel de Bruijn/90+1), Steve Schalkwijk (Amarildo Gjoka/90+1), Giovanni Delannoy