Kloetinge wint na sterke tweede helft van Achilles Veen

Vierdedivisionist Kloetinge heeft op het eigen Wesselopark overtuigend gewonnen van Achilles Veen. De bezoekers kwamen er vooral in de tweede helft niet aan te pas en Kloetinge liep na een 1-1 ruststand uit naar een 4-1 overwinning. Ruben de Jager (twee doelpunten) en Jefry Dijkstra (drie assists) hadden een grote bijdrage aan de overwinning.
Bekijk hier de samenvatting van Kloetinge-Achilles Veen: 4-1
De wedstrijd begon wat stroef vanaf beide kanten. Er werden weinig kansen gecreëerd, tot De Jager na een mooie aanval net niet binnen kon koppen. De spits, die na een schorsing terugkeerde in de basisopstelling, kreeg een paar minuten later een herkansing nadat hij naar binnen trok en uithaalde. De bal vloog in de korte hoek en zo zette hij Kloetinge op voorsprong.
De thuisploeg hield het goede spel vast, maar kon ondanks kansen van Dijkstra, De Jager en Nizar Mekkaoui de voorsprong niet uitbouwen. In de blessuretijd van de eerste helft lukte het Achilles Veen om langszij te komen, met wat hulp van Kloetinge-verdediger Koen Plank die de bal achter zijn eigen doelman gleed: 1-1.

Kloetinge maakt het af

Na de thee kwam Kloetinge al snel weer op voorsprong. De Jager kopte de bal bij de tweede paal tegen de touwen en maakte zijn tweede doelpunt van de middag. Mitchell Braafhart moest in actie komen na een inzet van Jens Verschuren. De bal werd tegen de paal en uit de goal getikt door de Kloetinge-doelman.
Reguillo Vandepitte gooide twintig minuten voor tijd de wedstrijd in het slot. Met een droge knal tekende Vandepitte vooor de derde treffer van de thuisploeg. Invaller Valentijn van Keulen stond een kwartier voor tijd koud in het veld en schoot de 4-1 op het scorebord. Ondanks kansen op de vijfde treffer, bleef het hierbij voor de koploper van de Vierde Divisie. Kloetinge staat vijf punten los van nummer twee Capelle.
"Als wij voor elkaar vechten en vieze meters maken, zijn we heel moeilijk te verslaan"

Scoreverloop

1-0 Ruben de Jager (28)
1-1 Koen Plank (45+1/ed)
2-1 Ruben de Jager (50)
3-1 Reguillo Vandepitte (68)
4-1 Valentijn van Keulen (74)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke, Koen Plank (Huub Wolters/77) , Jeffrey Theunisse, Jop Dekker, Reguillo Vandepitte, Jorik Mijnhijmer (Valentijn van Keulen/70), Dook van den Berg, Jefry Dijkstra, Ruben de Jager, Nizar Mekkaoui (Kyle Doesburg/64)