Handhaving korfballers TOP dichtbij na bloedstollend gevecht

Het stuivertje kon zaterdagavond in Sporthal De Blikken de kant van beide TOP's op vallen, maar het rolde uiteindelijk naar de TOP uit Arnemuiden. In een bloedstollende wedstrijd won de Walcherse formatie met 20-19 van TOP uit Sassenheim, de nummer drie van de ranglijst, en daarmee komt handhaving dichtbij voor de ploeg van Edwin Coppoolse.
Samenvatting TOP Arnemuiden - TOP Sassenheim
In de eerste helft leek de Zeeuwse TOP een gat te slaan met de bezoekers uit Zuid-Holland. Halverwege het eerste bedrijf was het 9-6 voor de thuisploeg. Dat de belangen groot waren bleek vlak daarna, toen Corné Bezemer na een balverovering de reservebank werd ingeduwd door Thimo Winter van de bezoekers. Het leverde Winter een groene kaart op.
Na een 11-9 ruststand kwamen de bezoekers in de tweede helft langszij. Daarna gaven beide ploegen elkaar weinig meer toe. TOP Arnemuiden kwam vijf keer op achterstand, maar maakte ook vijf keer weer gelijk. Bij een 19-19 stand zette Jurriaan Bouwens de thuisploeg vlak voor tijd op voorsprong. Omdat in de laatste tien seconden een bal nog tot twee keer toe uit de korf viel in het voordeel van TOP Arnemuiden, was de treffer van Bouwens de winnende.
"Deze is in de pocket en op naar volgende week"

Janse op schot voor TOP Arnemuiden

Jurgen Janse was de grote man bij TOP Arnemuiden. Janse nam meer dan de helft van de Zeeuwse productie voor zijn rekening. Door de zege is handhaving op het tweede niveau van Nederland binnen handbereik voor de Walcherse formatie. TOP Arnemuiden speelt volgende week op de laatste speeldag tegen hekkensluiter Fiks, dat slechts één keer won. Dat deed het wel in Arnemuiden tegen de ploeg van Coppoolse. TOP Arnemuiden heeft aan een punt genoeg voor handhaving.