Uitslagen amateurvoetbal zondag 12 maart

Een spannende ontknoping in de strijd om de tweede periodetitel in de 3e klasse A eindigde in het voordeel van HVV'24. Terneuzen had daar een belangrijk aandeel in, en kon zelf ook een klein feestje vieren. In de 4e klasse A pakte koploper Sluis ternauwernood de zege.

3e klasse A

HVV'24 had voorafgaand deze speelronde de beste papieren voor de tweede periodetitel. Concurrent Hoeven had evenveel punten, maar het doelsaldo van de ploeg uit Hulst was, met twee doelpunten, iets beter. HVV'24 deed wat het moest doen en rekende in eigen huis af met Wernhout, danzkij dankzij doelpunten van Joris Fassaert en Niek Luime werd het 2-0.
Hoeven maakte met een ruime zege op Terneuzen nog kans, maar het kwartje viel de andere kant op. Devano Riemens repareerde met twee doelpunten een achterstand en zette Terneuzen nog voor rust op 2-1. Die voorsprong gaf Terneuzen na rust niet meer weg. Omdat Groen Wit verrassend met 2-0 verloor van STEEN is Terneuzen nu gedeeld koploper in de 3e klasse A.
Philippine is bezig aan een opmars met een derde zege op rij in de competitie. Tegen Schijf kwam het al vroeg op voorsprong door een treffer van Timothy Allemeersch. Een kwartier later verdubbelde Conor Laerenbergh de marge. Na een half uur moest Schijf verder met tien man na een directe rode kaart. Daardoor kon Philippine de wedstrijd simpel uitspelen en heeft het aansluiting gevonden in de stand met DSE en Hontenisse.

4e klasse A

Koploper Sluis leek lange tijd punten te verspelen. Oostburg kwam via Lorenzo de Putter op voorsprong, Marnick Missiaen deed voor rust nog wat terug. In de tweede helft ging Sluis op zoek naar de overwinning, maar de bevrijdende treffer viel pas in de blessuretijd. Lucas Willems was de gevierde man.
Concurrent Breskens had een vrij eenvoudige middag tegen HBC'22. Door doelpunten van Joris Corijn en Niels de Booij werd een comfortabele voorsprong opgebouwd. HBC had hier geen antwoord op. Het verschil tussen Sluis en Breskens blijft daardoor twee punten.
RIA Westdorpe maakte in het laatste kwartier pas het verschil met laagvlieger SDO'63. Nadat Ertugrul Gucel zijn team op voorsprong had gebracht kwam SDO verrassend langszij door Triphene Mayukua. Pas diep in de tweede helft werd de zege veiliggesteld door Tolunay Sahin en Samen Muselaj.

2e klasse F vrouwen

Hontenisse won met 3-2 van Moerse Boys, maar moest daar hard voor knokken. Via Lisan van den Broek en Maike Wouters kwamen de Zeeuws-Vlaamse dames twee keer terug van een achterstand, waarna Van den Broek met haar tweede goal van de wedstrijd voor de overwinning zorgde. Hontenisse klimt hierdoor een plaatsje in de stand en staat nu derde.