Herinrichting centrum Burgh-Haamstede vertraagd

De herinrichting van het centrum van Burgh-Haamstede is vertraagd. 'Er is meer tijd nodig om tot een goed onderbouwd en gedragen ontwerp te komen', laat de gemeente Schouwen-Duiveland weten. Daarom start het project pas na het zomerseizoen in 2024.
burgh-haamstede
Burgh-Haamstede © Padmos
Volgens de gemeente is gebleken dat na het maken van de eerste schetsontwerpen en na gesprekken met kabel- en leidingbeheerders, aannemers en leveranciers het niet mogelijk is om in het najaar van 2023 te starten met de herinrichting. Ook moet de gemeenteraad het stedenbouwkundigplan en beeldkwaliteitsplan voor de gehele dorpsas nog vaststellen. Het is momenteel nog niet duidelijk of dat de komende maanden gebeurt.

Inloopavond

De gemeente organiseert op 14 maart een inloopavond over de herinrichting van het centrum van Haamstede. Dat is volgens de gemeente een mooi moment om inwoners kennis te laten maken met de plannen en hun eerste reactie te horen.
"Dit levert ons informatie op waar we op kunnen voortborduren. De komende maanden zullen we zeker nog een keer terugkomen om de stand van zaken te delen met de omgeving. Het ontwerpproces loopt gewoon door en willen we rond de zomer afronden", aldus wethouder Van Burg. "De voorbereidingen stoppen dus niet."
De herinrichting staat nu gepland in het vierde kwartaal van 2024, omdat de gemeente ondernemers en bezoekers niet tot last willen zijn in het zomerseizoen.