VVD, SP en SGP in laatste lijsttrekkersdebat in Zeeuwse Kamer

De stembus voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen gaat bijna open. Morgen kun je stemmen en meebeslissen over wie er de touwtjes in handen krijgen in Zeeland. In het radioprogramma De Zeeuwse Kamer schoven de afgelopen weken iedere woensdag drie of vier lijsttrekkers aan die meedoen met de Provinciale Statenverkiezingen. Dick van der Velde (VVD), Ger van Unen (SP) en Harry van der Maas (SGP) kwamen vandaag als laatste aan de beurt.
Zeeuwse Kamer verkiezingen
Dick van der Velde (VVD), Ger van Unen (SP) en Harry van der Maas (SGP) in de Zeeuwse Kamer © Omroep Zeeland
In dit laatste verkiezingsdebat twee lijsttrekkers, die de afgelopen jaren als provinciebestuurder hebben gewerkt. Harry van der Maas is al acht jaar gedeputeerde en dus is het niet verrassend dat hij zegt dat Zeeland er goed voorstaat. "Maar het kan altijd beter. En daar gaan we voor", voegt hij er aan toe.
Dick van der Velde, die de laatste vier jaar met Van der Maas in de coalitie zat, is het daar mee eens. "Zeeland staat er zeker goed voor, maar dat betekent niet dat we geen uitdagingen hebben voor de komende periode", zegt hij.
Ger van Unen is namens de SP iets kritischer. Zij vindt dat Zeeland er redelijk voorstaat. "Maar sommige dingen kunnen anders en moeten ook anders."
Luister hieronder de Zeeuwse Kamer terug:
De Zeeuwse Kamer met de SGP, VVD en SP
In de discussie mogen de lijsttrekkers allemaal in een pitch van dertig seconden aangeven waarom je morgen juist op hun partij moet stemmen. Daarnaast mogen ze drie onderwerpen aandragen. Van Unen kiest voor het openbaar vervoer, Van der Velde gaat voor het thema wonen en Van der Maas kiest er voor om cultuur naar voren te brengen.
Televisiedebatten bij Omroep Zeeland
Bij Omroep Zeeland waren op televisie twee debatten waarin de lijsttrekkers van de Provinciale Statenverkiezingen konden discussiëren over hun standpunten. Die debatten zijn hier terug te kijken. Er was ook een debat met de lijsttrekkers van de waterschapsverkiezingen. Dat is hier te zien.
Twijfel je nog op wie je wilt stemmen? Vul het Zeeuws Kieskompas in! Op die manier kun je achterhalen welke partij het dichtst bij jouw opvattingen komt.