Man uit Oud-Vossemeer rijdt meer dan 60 kilometer per uur te hard met landbouwvoertuig

Een 23-jarige bestuurder uit Oud-Vossemeer moest gisteren zijn rijbewijs inleveren. Ook nam de politie zijn landbouwvoertuig in. Dat gebeurde in de buurt van Halsteren. De man reed meer dan 60 kilometer per uur te hard met zijn voertuig.
Politieauto
Politieauto © ANP
De politie reed in de loop van de dag met zo'n 100 kilometer per uur over de A4 in de buurt van Halsteren toen hij werd ingehaald door een landbouwvoertuig dat over de parallelweg reed. Met een landbouwvoertuig mag je maximaal 40 kilometer per uur rijden.
Daarom moest de 23-jarige man oud Oud-Vossemeer zijn rijbewijs inleveren en werd zijn voertuig in beslag genomen. Hij wordt later nog verhoord over zijn snelheidsovertreding.

Geen tractor

Dat het een landbouwvoertuig is, betekent volgens een woordvoerder van de politie niet dat het gaat om een tractor. In dit geval reed de bestuurder in een soort Jeep. "Je kunt iedere auto laten keuren als landbouwvoertuig. Dan krijg je een ander kenteken en mag je vanaf je zestiende in dat voertuig rijden. De voorwaarde is wel dat je maximaal 40 kilometer per uur mag rijden", vertelt de woordvoerder.