Inwoners Terneuzen opgeschrikt door twee schietincidenten op rij: 'Dit is verschrikkelijk'

"Het is verschrikkelijk" en "Dit verwacht je toch niet in zo'n wijk als deze", zo reageren de inwoners van Terneuzen nadat vannacht voor de tweede keer op rij een woning beschoten is in de Schelpenlaan in de wijk Othene. Waarom en door wie er geschoten is, is nog niet duidelijk. De politie doet nog onderzoek.
Politie doet onderzoek na schietincident Schelpenlaan Terneuzen
De politie doet onderzoek bij de woning © Omroep Zeeland
In de nacht van dinsdag op woensdag was het huis van een gezin het doelwit, de nacht erna dat van de buren. Beide nachten waren de bewoners thuis, maar niemand raakte gewond.
Bij daglicht zijn de sporen van de schietpartijen nog goed te zien. Bij de ene voordeur is het raam, dat aan diggelen was door de kogel, afgeplakt met karton. Ook bij het huis ernaast is voor de voordeur karton geplaatst. Het raam van de auto op de oprit zit vol met sterren.
Schelpenlaan Terneuzen woning beschoten
Een dag eerder werd het huis van de buren beschoten © Omroep Zeeland
De rolluiken van de huizen zijn naar beneden, pottenkijkers kunnen niet naar binnen kijken. Toch lijken veel buurtbewoners wel een poging te doen om een glimp op te vangen van wat zich 's nachts heeft afgespeeld. "Het is niet iets wat je gewend bent hé", zegt een buurtbewoner, die met haar hondje voorbij komt.
Zelf loopt ze deze ronde vaker. "Dus dat doe ik niet speciaal omdat ik nieuwsgierig ben." Ze woont een eindje verderop, in een andere straat. "Ik heb niks gehoord, maar mijn man wel. Die hoorde vannacht geluiden waarvan hij dacht: het lijken wel schoten van een pistool. Maar hij wist het niet zeker, dus hij is gewoon weer gaan slapen."
Luister hieronder het gesprek met de inwoners terug:
Het gesprek met de inwoners van de wijk Othene
"Het is toch niet iets wat je gewend bent hé?", gaat ze verder. Dat het het gesprek van de dag is, kan ze beamen. "Ook op m'n werk begonnen ze erover vanmiddag."
Bij de supermarkt verderop in de straat is dat niet anders. "Wij wonen hierachter", zegt een vrouw terwijl ze in de richting van de beschoten huizen wijst. "Het is toch wel angstig hè. We zagen gister de politie ook al staan en vandaag weer. Dit is een hele rustige wijk normaal gesproken, dus dit verwacht je niet."
Ook haar man reageert. "We weten niet precies wat er is gebeurd, alles wat we weten, lezen we ook maar in de krant: dat er een kogel door een voordeur is gegaan, dat de eerste schietpartij misschien wel bij het verkeerde huis gebeurde en dat ze daarom vannacht het goede huis te pakken hadden. Ik vind het heel erg."
Schelpenlaan Terneuzen woning beschoten
De rolluiken van de woningen zijn naar beneden © Omroep Zeeland
Toch voelt het stel zich niet onveilig in de wijk. "Als je ernaast woont, zou ik een paar dagen weggaan. Straks gebeurt het weer. Maar verder voelen wij ons nog wel veilig hoor! Je moet niet angstig worden, je moet gewoon doorgaan met leven."
De politie doet nog onderzoek naar beide schietincidenten.