Politiehond Luuk vindt autodief na achtervolging door sloot in Goes

De politie heeft vannacht een bestuurder achtervolgd die een auto had gestolen in België. Na de achtervolging is de bestuurder met de auto tot stilstand gekomen in Goes. De bestuurder probeerde via een sloot te vluchten, maar de politie heeft hem uiteindelijk kunnen aanhouden. Dat schrijft de wijkagent van Middelburg op Instagram.
De bestuurder is met de auto in Goes tot stilstand gekomen
De bestuurder is met de auto in Goes tot stilstand gekomen © Wijkagenten Middelburg
"Na een korte achtervolging is de auto gecrasht. De bestuurder is door een sloot gegaan waarop wij met meerdere eenheden en de politiehelikopter naar de bestuurder hebben gezocht." Uiteindelijk was het politiehond Luuk die de verdachte op het spoor kwam.

Een goede neus

"De politiehelikopter kwam vervolgens ter plaatse en zag met de warmtebeeldcamera een persoon in de bosjes. Had hond Luuk toch gelijk met zijn goede neus", schrijft de politie.
De politie heeft vervolgens de verdachte aangehouden. De verdachte was onderkoeld geraakt door de vluchtroute die hij door de sloot had genomen. Na een check door het ambulancepersoneel is de verdachte meegenomen naar gevangenis Torentijd.