FVD-lijstrekker komt niet naar debat: 'Ik zit in een badkuip met port, een sigaar en een lekkere vrouw'

Lijsttrekker Martin Bos van Forum voor Democratie is vandaag niet bij het duidingsdebat aanwezig, waar de lijsttrekkers met elkaar terugblikken op de uitkomsten van de verkiezingen. "Ik ben heerlijk op vakantie. Op het moment van schrijven zit ik in een zeer ruime badkuip met een goed glas port, een heerlijke sigaar en een lekkere vrouw", schrijft de politicus in een officiële afmeldingsmail aan commissaris van de Koning Han Polman.
Martin Bos, lijsttrekker van FVD Zeeland, vertelt over Operation Gartenzwerck, Operatie Tuinkabouter
Martin Bos, lijsttrekker van FVD Zeeland © Omroep Zeeland
Alle lijstrekkers van de in de Provinciale Staten gekozen politieke partijen zijn vandaag uitgenodigd om met elkaar te praten over de verkiezingen van afgelopen woensdag. Ze blikken terug op de afgelopen campagneperiode en reflecteren op de verkiezingsuitslag en de opkomstcijfers.

Verbazing

Ondanks dat Bos op vakantie is, laat hij in zijn afmeldingsmail wel weten hoe hij terugkijkt op de verkiezingsperiode. "Na onze intensieve campagne viel de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen 2023 ons enigszins tegen - dat geven we eerlijk toe", schrijft hij. De partij verwachtte naar aanleiding van de vele sociale mediareacties en -likes en de hoge opkomst bij hun evenementen meer stemmen te krijgen.
lijsttrekker Patrick van der Hoeff van de PVV, lijsttrekker Martin Bos van Forum voor Democratie, en Robèrt Brunke, lijsttrekker voor Belang Van Nederland (BVNL)
Lijsttrekker Martin Bos van Forum voor Democratie in de Zeeuwse Kamer © Omroep Zeeland
"Dat verbaast ons wel een beetje", vervolgt Bos in zijn mail. "Mogelijk zijn toch veel aanhangers van ons op het laatste moment niet gaan stemmen. Of wellicht is er toch een veel groter contingent aan stemmers dat afgaat op de publieke omroep, waar wij al drie jaar niet meer welkom zijn en systematisch worden gedemoniseerd (een ondemocratische praktijk die we zeer betreuren)."
Op 22 februari was Martin Bos te gast in de radiostudio van Omroep Zeeland bij het radioprogramma De Zeeuwse Kamer, waarin hij met andere lijsttrekkers over verschillende verkiezingsthema's discussieerde.

'Een heel groot proficiat'

Bos sluit zijn mail af met een positieve noot, waarin hij de BoerBurgerBeweging feliciteert met de overwinning. "Met volop support vanuit de pers hebben Caroline Van de Plas en Kees Hanse de wind in de zeilen gekregen en een onwaarschijnlijk aantal zetels bemachtigd. Ik waardeer Kees Hanse zeer en wens hem alle succes van de wereld. De BBB is de grote winnaar en hier past louter een heel groot proficiat!" Ook wenst Bos vanuit zijn vakantielocatie de verkenner, informateur, pre-formateur en formateur alvast heel veel wijsheid toe. Partijgenoot Robert Koevoets vervangt Bos bij het debat.