Opnieuw celstraffen van vijf jaar geëist tegen verdachten crystal methlab Westdorpe

Drie mannen die betrokken zouden zijn bij een drugslaboratorium voor crystal meth in Westdorpe hoorden gisteren vijf jaar celstraf tegen zich eisen. Dat gebeurde in een hoger beroepszaak in Den Bosch. Het gaat om drie mannen van Dominicaanse afkomst van 31, 54 en 57 jaar.
Crystal methlab in Westdorpe ontdekt, vijf mannen aangehouden
Crystal methlab in Westdorpe ontdekt, vijf mannen aangehouden © HV Zeeland
Een Tilburger (55) heeft zijn hoger beroep ingetrokken en gaat daarom 4,5 jaar de cel in, volgens de uitspraak van de rechter in december 2021. De drie andere mannen kregen toen een celstraf van vier jaar door de rechter opgelegd. Omdat ze het niet met die uitspraak eens waren, zij verklaarden niets met de drugs te maken te hebben, gingen ze in hoger beroep.

Crystal methlab Westdorpe

Het drugslab werd in december 2020 ontdekt op een boerenerf bij Westdorpe. Het productieproces was nog aan de gang: er stonden potten op het vuur en het warme eindproduct koelde in vriezers af. Er stonden twee caravans in de loods die werden gebruikt als woonruimte.
Kijk hieronder de video van hoe het lab destijds werd aangetroffen:
Crystal methlab ontdekt in Westdorpe, vijf mannen aangehouden.
De verdachten van buitenlandse afkomst werden dezelfde dag aangehouden, een 55-jarige Tilburger twee maanden later. De bewoners van het perceel, een man en een vrouw, zijn eerder ook opgepakt. Zij zijn nog steeds verdachten. Het Openbaar Ministerie neemt later een besluit over hun vervolging.

Koekjes en croissantjes

De mannen zeiden dat ze klusjes uit moesten voeren, als onder meer schilder, schoonmaker en lasser. Ook werd gezegd dat de mannen in de loods opgesloten zaten, omdat er bij de inval een hangslot doorgeknipt moest worden. De rechtbank geloofde niet dat de mannen opgesloten zaten. 's Ochtends kwam er bijvoorbeeld iemand koekjes en croissantjes brengen. En ook kwamen er mensen opdrachten geven.