TOP Arnemuiden maakt zich op voor do or die-wedstrijd: 'Hechte dorpsclub die óók wil presteren'

De korfballers van TOP Arnemuiden weten na morgenavond of ze ook volgend zaalseizoen actief zijn op het tweede niveau van Nederland. De Walcherse formatie gaat op bezoek in Oegstgeest bij de reeds gedegradeerde hekkensluiter Fiks. In aanloop naar de cruciale kraker gaat coach Edwin Coppoolse van TOP uitgebreid in op de kansen op handhaving van zijn ploeg.
Jurgen Janse van TOP Arnemuiden doet een poging onder de korf
Jurgen Janse van TOP Arnemuiden doet een poging onder de korf (archief) © Rien Paardekooper

Kijk je uit naar de wedstrijd of hoop je maar één ding: dat het zo snel mogelijk voorbij is en jullie veilig zijn?

"Nou, ik ben nog een beetje ziek, heb griep gehad. Maar ik ben er morgen bij hoor en heb er zin in. We moeten gewoon winnen, zo simpel is het, en ik heb er vertrouwen in dat we dat ook gaan doen. Met de zenuwen gaat het wel. Ik heb ook niet de indruk dat de ploeg onder hoogspanning staat. De goede resultaten van de laatste weken geven vertrouwen."

Tegenstander Fiks is al gedegradeerd, won dit seizoen slechts één keer, maar dat was wel uitgerekend tegen jullie in Arnemuiden. Het is dus geen uitgemaakte zaak dat je daar morgen wel even wint...

"Nee, in januari verloren we, ondanks dat we zeker dertig kansen meer dan de tegenstander gehad hebben. Ons scoringspercentage lag ergens tussen de twaalf en veertien procent. Veel te laag en zij waren wel scherp rond de korf. De vraag is hoeveel energie Fiks nog in de wedstrijd kan leggen, nu ze al gedegradeerd zijn. Het is zeker geen slechte ploeg, ze verliezen wedstrijden ook niet met ruime cijfers ofzo."

Het ontbrak jouw ploeg toen aan vertrouwen, zei je. Nu hangt de vlag er heel anders bij. De overwinning op naamgenoot TOP werd vorige week groots gevierd, het bleek bijna of handhaving al binnen was. Waarom gaan jullie je morgen handhaven?

"We zitten in een goede flow en zijn enorm gegroeid na de winterstop als team. Thuis winnen van DeetosSnel en uit bij AW/DTV is gewoon heel knap. Tegen de koploper Dalto kwamen we helaas een puntje tekort. Maar met de spirit zit het goed in de ploeg, dat is het belangrijkst. Daarin is Corné Bezemer ook belangrijk. Hij is er in de winterstop bijgekomen en heeft een belangrijke rol als aanjager en motivator. Dat alles en het feit dat we gewoon meer kwaliteit hebben dan Fiks, gaat ervoor zorgen dat wij morgen gaan winnen. Daar ben ik van overtuigd."
korfbal TOP Arnemuiden Edwin Coppoolse
Coach Edwin Coppoolse heeft alle vertrouwen in een goede afloop © Rien Paardekooper
Korfballen op het tweede niveau van Nederland zorgt voor een enorme aantrekkingskracht .
TOP-coach Edwin Coppoolse over het belang van handhaving

Na de hervorming van de competities spelen jullie in de sterke Korfbal League 2 geregeld tegen internationals. Hoe bijzonder is het dat een dorpsclub als TOP zich op dat niveau kan meten?

"We spelen al tien jaar in de zaal op het tweede niveau van Nederland, maar na de hervorming is de competitie veel sterker geworden. Zeven van de tien teams hebben in de Korfbal League gespeeld. Wij niet, dus het is ontzettend knap én belangrijk dat we erin blijven. De wedstrijden zijn weliswaar zwaar, maar de wedstrijden tegen de topteams hebben ook een aanzuigende werking op de jeugd. Die zien dat ook en dat is weer belangrijk voor de toekomst van de club."

Ik neem aan dat jullie morgen gesteund zullen worden door een flinke delegatie vanuit Arnemuiden. Merk je deze week dat korfbal extra leeft in het dorp?

"Er gaat morgen een bus richting Oegstgeest, daarnaast zullen mensen ons ook met de auto achterna reizen. Het leeft zeker, dat merkte je ook al de afgelopen weken. Zo was er een sfeeractie vorige week, dat doet de club wel goed. We zijn een familie- en vriendenvereniging, waar het om meer draait dan alleen korfbal. Maar morgen willen - nee gáán we winnen. Dan kunnen we daarna een mooi feestje bouwen met z'n allen."
De wedstrijd Fiks-TOP begint zaterdagavond om 20.00 uur. Het duel is te volgen via Twitter @omroepzldsport. Na afloop is een wedstrijdverslag en een samenvatting te zien op www.omroepzeeland.nl/sport.
Bekijk hieronder de spectaculaire laatste overwinning van TOP Arnemuiden:
Samenvatting TOP Arnemuiden - TOP Sassenheim