Lammetje doodgeschoten bij Oud-Vossemeer: 'Alsof ze een familielid iets aandoen'

In een weiland bij Oud-Vossemeer is een lammetje doodgeschoten. Eigenaar Ger Bovee trof het dier gistermiddag aan. De politie doet onderzoek naar de zaak.
Lammetje doodgeschoten bij Oud-Vossemeer
Bovee is aangeslagen: "Het voelt alsof ze een familielid iets aan doen." Hij weet zeker dat het lammetje door een kogel is omgekomen. "Eerst dacht ik aan een hond, want dat gebeurt regelmatig. Maar er was maar één wondje. Toen ik beter keek, zag ik dat het een gaatje was. Wie doet zoiets?"

Baldadigheid

Hij heeft nog niet eerder meegemaakt dat een lammetje is beschoten. "En ik heb al van alles meegemaakt, vooral met honden. Die mogen daar niet los lopen, maar daar houden mensen zich niet aan." Bovee constateert regelmatig dat lammetjes gewond raken of zelfs zijn doodgebeten door honden.
Het lammetje liep samen met andere schapen in een wei bij natuurgebied Rammegors tussen Oud-Vossemeer en Sint-Philipsland. "Het is een gebied waar een fietspad doorheen loopt. Ik denk dat het iets baldadigs was. De andere schapen zijn flink opgeschrikt. Ik denk dat ik ze naar een ander perceel ga halen."
Door het incident zijn de andere schapen in de stress: "Ze zijn onrustig, en lopen niet meer in de goede koppels."
Lammetje doodgeschoten bij Oud-Vossemeer