Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 18 maart

Terneuzense Boys is aan een knappe reeks bezig. Voor de derde week op rij werden er drie punten gepakt. In de 3e klasse A won Serooskerke de topper van FC Dauwendaele en werd Luctor Heinkenszand-Zeelandia Middelburg gestaakt. In de 3e klasse B was er na acht duels zonder zege eindelijk weer een overwinning voor Tholense Boys. Alle uitslagen in het amateurvoetbal van deze zaterdag lees je hieronder terug.
Beeld uit de wedstrijd Nieuwdorp - Veere
Beeld uit de wedstrijd Nieuwdorp - Veere © René van der Vliet

Derde Divisie

Hoek was een week vrij, want het had geen wedstrijd meer in te halen. Staphort, Ter Leede, Excelsior'31 en VVOG wel. Doordat zij vandaag speelden, hebben alle teams nu evenveel wedstrijden achter de rug.

1e klasse C

Terneuzense Boys won de afgelopen twee wedstrijden en zette die vorm voort met een 1-2 zege bij nummer drie Brielle. Daarmee pakt het weer belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Cor-Pieter Pander, die de club na dit seizoen verlaat, opende de score in de eerste helft, waarna Rick Gort de wedstrijd in de 65e minuut in het slot leek te gooien. De tegentreffer van Brielle in de slotfase leidde nog even tot paniek, maar de Zeeuws-Vlamingen trokken de zege over de streep. Door de driepunter komt Terneuzense Boys nu het linkerrijtje binnen.
Voor SVOD'22 ziet het er minder rooskleurig uit na een nederlaag bij RVVH. Bij een 0-2 achterstand kon Jochem Hazelaar nog wel de aansluitingstreffer maken, maar het was niet genoeg om een punt mee te nemen. SVOD'22 blijft in de directe degradatiezone.

2e klasse G

De Meeuwen wist voor de achtste keer op rij niet te winnen. In en tegen Arnemuiden werd met 5-2 verloren. Damon Marijs scoorde twee keer voor Arnemuiden. De overige doelpunten van Arnemuiden werden gemaakt door Ronaldo Meijer, Jordy van Koeveringe en Jesse Mol. Menno de Nooijer en Milan Feleus scoorden voor De Meeuwen.
Hekkensluiter FC Axel zorgde voor de grootste verrassing van de dag door in Oude-Tonge DBGC te verslaan met 1-3. Urmelon Martis, Niek Herman en Wouter Verbraeken zorgden voor de productie van de Zeeuws-Vlamingen die de laatste plaats hebben overgedragen aan SSV'65.

3e klasse A

In de strijd om de koppositie boekte Serooskerke een zege op FC Dauwendaele. Wessel Overbeeke scoorde het enige doelpunt van de middag en zorgde ervoor dat Serooskerke nu een voorsprong van zes punten heeft. FC Dauwendaele heeft nog wel een duel minder gespeeld.
De wedstrijd tussen Luctor Heinkenszand en Zeelandia Middelburg werd halverwege de tweede helft gestaakt nadat de scheidsrechter het aan de stok kreeg met Zeelandia Middelburg-speler Samet Dogan. De stand was toen 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Twintig minuten voor tijd was Dogan het niet eens met een beslissing van scheidsrechter Luyken. "Samet liep op de scheidsrechter af en hij kreeg een buikduw van de scheidsrechter", vertelt trainer Nick Corré van Zeelandia Middelburg. "Daarop reageerde Samet door de scheidsrechter terug te duwen, maar ik snap hem wel en zou het niet terecht vinden als hij geschorst wordt", was de lezing van Luctor Heinkenszand-trainer Giovanni Siereveld. Scheidsrechter Luyken was niet bereikbaar voor commentaar.
Onderin is Veere opnieuw van de nul punten af. Door treffers van Menno Meerman en Maschiano Weeda kwamen de bezoekers op 0-2. Vlak voor tijd werd het nog spannend nadat Teun Rentmeester de aansluitingstreffer maakte vanaf de strafschopstip. Het bleef echter bij 1-2. Saillant detail: de vorige ontmoeting tussen beide teams leverde ook een zege voor Veere op. Die punten moest Veere later inleveren na een straf van de KNVB.

3e klasse B

In de strijd tegen degradatie was Tholense Boys te sterk voor SKNWK. Daardoor kwam er een einde aan een reeks van acht wedstrijden zonder overwinning. Namens Tholense Boys waren Niels Hopmans en Jarno de Witte trefzeker. Het verschil op de ranglijst tussen beide teams bedraagt nu zeven punten.
Kapelle kende geen enkel probleem met ZSC'62. De bezoekers waren in Scharendijke met 1-5 te sterk. Reinier Goedemondt zette Kapelle op het goede spoor met twee doelpunten. Nadat Jeroen van Overloop het duel beslist had, deed Koen van Os met twee treffers nog een duit in het zakje.

4e klasse A

Nieuwland wint voor de 15e wedstrijd op rij. MZVC werd met 0-2 opzij gezet door doelpunten van Conner Meerman en Wesley de Smit. Voor De Smit was het zijn 37e doelpunt van het seizoen.
Apollo'69 blijft ook bovenin goed meedoen. De ploeg uit 's Gravenpolder won met 6-1 van Cadzand en zorgde daarmee voor de grootste uitslag van de middag. Moreno van Aerde maakte een hattrick, Rick Jonker (tweemaal) en David Tolhoek zorgden voor de overige treffers.

4e klasse B

Duiveland bleef voor de negende wedstrijd op rij ongeslagen dankzij een 2-0 zege op Smerdiek. Thijs Rentier en Ian Roks scoorden voor de nummer twee in de stand.
Het Schouws onderonsje tussen WIK'57 en FC De Westhoek'20 werd een prooi voor de bezoekers. Delano Westerink maakte beide treffers voor de ploeg uit Burgh-Haamstede.
Koploper Wolfaartsdijk kwam niet in actie, bij tegenstander NOAD'67 werden alle wedstrijden afgelast na een tragisch ongeluk eerder deze week.

1e klasse A, vrouwen

IJzendijke haalde flink uit tegen de nog puntloze hekkensluiter SSS2. Het werd maar liefst 9-0 voor de thuisploeg. Alessia Mieras scoorde een onvervalste hattrick. IJzendijke blijft ondanks de zege staan op de achtste plek in de 1e klasse.

3e klasse F, vrouwen

De Zeeuwse ploegen in deze klasse kwamen vandaag niet in actie. FC Binnenmaas wel, en door de 0-3 zege stoot die ploeg Kloetinge voorlopig van de eerste plaats.