TOP speelt zich ondanks nederlaag veilig in Oegstgeest na zenuwslopende minuten

TOP uit Arnemuiden heeft zich op wonderbaarlijke wijze gehandhaafd in de Korfbal League 2. Zelf ging de ploeg van trainer Edwin Coppoolse twee seconden voor het einde van de wedstrijd onderuit tegen Fiks in Oegstgeest, waardoor TOP handhaving niet meer in eigen hand had. Na de wedstrijd zagen de spelers van TOP via een livestream en tussenstanden hoe Deetos, de overgebleven concurrent, ook verloor. Daardoor degradeert die ploeg.
Samenvatting Fiks - TOP Arnemuiden
Na een zinderende inhaalrace tegen Fiks leek TOP op weg naar de overwinning in Oegstgeest. Een gelijkspel was op voorhand al genoeg voor handhaving. De ploeg uit Arnemuiden boog in de tweede helft een achterstand van 14-11 om in een voorsprong en liep uit naar 15-18 tussenstand. Daarna kwam er zand in de machine uit Arnemuiden en kwam Fiks terug tot 20-20.
De wedstrijd leek uit te draaien op een gelijkspel totdat Fiks twee seconden (!) voor tijd nog een strafworp mocht nemen. Die werd benut (eindstand 21-20), waarmee TOP afhankelijk werd van de uitslag bij Tempo tegen DeetosSnel.
'Ik ben supertrots op het team, we hebben keihard geknokt voor handhaving'
Die wedstrijd, zo zagen spelers, staf en supporters van TOP tijdens zenuwslopende minuten, eindigde in zege voor Tempo, waardoor DeetosSnel de tweede degradant uit de Korfbal League 2 is. Fiks was al gedegradeerd.