Oude zeevaartschool in Vlissingen wordt omgetoverd tot hotel

De voormalige zeevaartschool op de boulevard van Vlissingen wordt een hotel. Ondernemer Joost van Damme hoopt er halverwege 2024 de eerste gasten te ontvangen in ongeveer 75 kamers met een viersterrenplus beoordeling.
Voormalige Zeevaartschool Vlissingen
De voormalige Zeevaartschool Vlissingen is Rijksmonument © Omroep Zeeland
Er was al eerder sprake van hotelplannen in het pand. In de zomer van 2020 was er sprake van dat er 28 hotelkamers in het pand zouden komen in combinatie met kantoren. Dat plan gaat niet meer door, vooralsnog is onbekend waarom.
Nu gaat ondernemer Joost van Damme aan de slag. De start van de verbouwing staat voor deze zomer gepland. Het hele pand wordt verbouwd tot een viersterrenplushotel. In het souterrain worden nieuwe kamers en een tiental kleinere kamers ontwikkeld van 14 vierkante meter.

Afgelopen jaren medisch centrum

Het pand waar vroeger de zeevaartschool in zat, deed de laatste jaren dienst als medisch centrum. Toen dat eindigde, wilde Van Damme de bovenverdieping (waar een zorghotel zat) ombouwen tot hotel. "Uiteindelijk kon ik het volledige pand krijgen. Daarna was het met een investeerder snel geregeld."

Rijksmonument

Het pand op de boulevard is een Rijksmonument en dat zorgt voor uitdagingen: "Dat vind ik juist leuk. Daar zitten regels en voorwaarden aan en daarom gaan we er alles aan doen om die mooie dingen ook terug te laten komen in het hotel. Het pand heeft karakter en sfeer daardoor."
De voormalige zeevaartschool vanaf het water
De voormalige zeevaartschool vanaf het water © Omroep Zeeland
Hotel de Zeevaartschool krijgt vier verdiepingen met luxe hotelkamers en suites. Helemaal bovenin zit ook een torentje dat van buitenaf gezien beeldbepalend is. Wat Van Damme daar mee gaat doen is nog onduidelijk. "We kunnen er een suite van maken maar dan kunnen maar twee mensen tegelijk er van genieten. Misschien stellen we het ook wel open voor alle bezoekers van het hotel. Het is een prachtige plek om een foto te maken natuurlijk."

Concurrent van Britannia?

Een stukje verderop op de boulevard wordt ook druk gewerkt aan het nieuwe hotel Britannia. Toch ziet Joost van Damme dat niet als een probleem: "Je bent natuurlijk altijd een beetje concurrenten, maar ik denk dat we elkaar juist zullen versterken. We willen tenslotte allemaal meer mensen naar Zeeland trekken het hele jaar rond en niet alleen in de zomer." De verbouwing moet komende zomer beginnen en gaat ongeveer een jaar duren.

Mede-oprichter Amadore

Van Damme heeft veel ervaring in hospitality. Hij was jarenlang onderdeel van de directie van hotelgroep Amadore. Verzorgde voor het wereldkampioenschap voetbal in 2010 een speciale opleiding voor zevenduizend horecamedewerkers en nu is Van Damme directeur van ONILIO. Een bedrijf dat hotels, appartementen en vakantieparken heeft in Vlissingen, Hoofdplaat en Antwerpen.