Verwarde man in Middelburg overmeesterd door politie

Een arrestatieteam heeft vanmiddag in Middelburg-Zuid een verward persoon aangehouden. Daarbij raakte de persoon gewond. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht. Het slachtoffer dreigde vanmiddag zichzelf iets aan te doen. Daarbij was er volgens de politie gevaar voor de omgeving.
Verwarde man in Middelburg overmeesterd door politie
De hulpdiensten waren massaal op de been. Diverse politiewagens, de brandweer en ambulancemedewerkers verzamelden zich in de straat in Middelburg-Zuid. Ook werd er vanuit de regio Rotterdam-Rijnmond een gespecialiseerd 'Quick Response Team' naar de rijtjeswoning gestuurd. Dit team wordt ingezet als er sprake is van grof of extreem geweld.
Volgens een politiewoordvoerder rukten de hulpdiensten zo massaal uit omdat niet duidelijk was wat de persoon zou doen. "Het kon zijn dat de persoon zijn huis in brand zou steken, of zijn huis zou laten ontploffen."
Arrestatieteam in Middelburg houdt verward persoon aan
Arrestatieteam in Middelburg houdt verward persoon aan © HV Zeeland
De hulpdiensten probeerden een groot gedeelte van de middag de situatie onder controle te krijgen. Uit voorzorg zette de politie het gebied rond de woning af met linten. Uiteindelijk viel de politie rond half drie de woning binnen.