Man (39) omgekomen bij ongeval Grijpskerke

Bij een ongeluk vanmiddag bij Grijpskerke is een 39-jarige man uit de gemeente Veere om het leven gekomen. De automobilist kwam in frontale botsing met een met zand geladen vrachtwagen, bestuurd door een 37-jarige man uit Roosendaal. Omdat de speekseltest bij de Roosendaler positief bleek, is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.
Ongeluk Grijpskerke
Bij het ongeluk waren een vrachtwagen en een auto betrokken © HV Zeeland
De vrachtwagen reed om 16.10 uur over de Hondegemsweg richting Grijpskerke. Bij de kruising met de Zandvoortseweg stond een andere vrachtwagen stil om af te slaan. De Roosendaler kon niet meer op tijd remmen om een botsing met deze vrachtwagen te voorkomen en week uit naar de andere weghelft waar hij frontaal botste op de tegemoetkomende auto met daarin het 39-jarige slachtoffer.

Positieve speekseltest

Na de botsing belandde beide voertuigen in de sloot. De automobilist is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. Na het ongeluk hebben agenten een speekseltest bij de vrachtwagenchauffeur afgenomen.
Omdat de uitslag positief was, is de man gearresteerd en meegenomen naar het bureau voor een uitgebreider onderzoek. Op het politiebureau is door een GGD-arts bloed afgenomen. De uitslag van deze test is over ongeveer twee weken bekend.

Weg afgesloten

De Hondegemsweg werd afgesloten voor al het verkeer vanwege het politieonderzoek en de berging van de voertuigen.