Overleden persoon aangetroffen in Koewacht, vermoedelijk misdrijf

Aan de Emmabaan in Koewacht is een overleden persoon aangetroffen. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Het gaat vermoedelijk om een misdrijf. De omgeving van de Emmabaan is aangemerkt als plaats delict.
Dode gevonden bij Koewacht
Dode gevonden bij Koewacht © HV Zeeland
Het lichaam werd in de loop van de morgen aangetroffen. De Forensische Opsporing van de politie is een onderzoek gestart om te kijken wie het slachtoffer is en wat de precieze oorzaak van het overlijden is.
Een politiewoordvoerder laat weten dat meerdere hulpdiensten zijn ingeschakeld. Het gebied rondom de plek waar het lichaam is gevonden, is afgezet. Het onderzoek richt zich momenteel vooral op de omgeving van een grote boom. Of dit de exacte plek is waar het lichaam is gevonden, is niet bekend.

Onderzoeksgebied

Wel is er om een aantal bomen groen-wit lint gespannen. Dat zou erop kunnen wijzen dat daar DNA aanwezig is. Binnen het gebied concentreerden de onderzoekers zich lange tijd op een elektriciteitshuisje.
Overleden persoon aangetroffen in Koewacht, vermoedelijk misdrijf
Het onderzoeksteam bestaat uit zo'n 15 mensen van de politie, Forensische Opsporing en de brandweer. Er wordt veel gebeld en heen en weer gelopen.

Drone en helikopter

De politie laat ook een drone opstijgen. De drone moet het gebied verder onderzoeken. De Forensische Opsporing is vooral bezig aan de rand van het dorp. Ook vliegt er een helikopter boven het gebied. De politie is bezig met een buurtonderzoek. Volgens een bewoner vraagt de politie camerabeelden op in de buurt. Ook worden een fietser en een wandelaar ondervraagd.