Pumptracken in je rolstoel: Axel krijgt een Bibian Mentel Playground

Axel krijgt een Bibian Mentel Playground. Dat is een inclusieve speeltuin, waarin de toegankelijkheid voor 'mensen met een lichamelijke uitdaging' een belangrijke rol speelt. De Mentelity Stichting, die is vernoemd naar de overleden oud-Paralympisch topsporter Bibian Mentel, haakt aan bij het burgerinitiatief dat Luca Verschuuren (11) uit Axel is begonnen voor het realiseren van een pumptrackbaan in Axel.
Bibian Mentel Playground
De eerste Bibian Mentel Playground van het land in Loosdrecht. In Axel wordt de tweede geopend. © ANP
Luca haalde ruim 1.000 handtekeningen op om de baan in Axel te realiseren en zijn moeder, Hanneke Verschuuren, benaderde de Mentelity Stichting om te participeren in het project. "We wilden al een kleine baan die voor iedereen toegankelijk zou zijn en door de stichting erbij te betrekken werd het ook makkelijker om het financiële plaatje rond te krijgen", zegt Verschuuren. Omdat er ook geld is binnengehaald via sponsoring, crowdfunding en subsidies is de opdracht nu gegeven om met de aanleg te beginnen.

Mentelity Stichting

De Mentelity Stichting strijdt voor gelijke kansen voor mensen met een lichamelijke uitdaging. De in 2021 overleden oud-Paralympisch topsporter Bibian Mentel (48) nam het initiatief voor de stichting, die na haar dood is voortgezet. In juli vorig jaar werd in Loosdrecht, de woonplaats van Mentel, de eerste Bibian Mentel Playground aangelegd. De stichting wil er in iedere provincie in Nederland eentje aanleggen. De speeltuin in Axel is de tweede in Nederland.
De stichting Pumptrackbaan Axel hoopt dat er nog deze zomer gebruik van de Bibian Mentel Playground kan worden gemaakt.