Hoe om te gaan met diversiteit op de werkvloer: bij Dow is er voor iedereen wel een clubje

Diversiteit en inclusie is een actueel thema in het bedrijfsleven. De beleidsplannen zijn geschreven, convenanten ondertekend maar voor veel bedrijven zijn de stappen richting de werkvloer nog steeds niet genomen. Hoe zet je diversiteit en inclusie om in de praktijk?
Dow in Terneuzen is hoofdsponsor van Roze Zaterdag in Goes op 17 juni van dit jaar. Zij organiseren in dat kader vandaag een themadag over diversiteit, inclusiviteit en gelijkheid voor hun partnerbedrijven.
Pre-event Roze zaterdag Dow
Zo'n 200 genodigden kwamen naar het pre-event van Dow © Omroep Zeeland
Zo'n 200 genodigden kwamen vandaag samen in het gebouw van de personeelsvereniging van Dow in de Oude Vaart in Terneuzen. Om te debatteren, bijvoorbeeld. Zo werd het gesprek geopend met de vraag of een genderquota op de werkvloer verplicht moet zijn.

Gelijkheid op de werkvloer

Het was slechts één van de activiteiten waar Steve Huysman van Dow bij betrokken was. Hij maakt onderdeel uit de van werkgroep GLAD, die zich op de werkvloer inzet voor onder meer de gay community. "We zijn er om gelijkheid en deze normen en waarden op de werkvloer te bevorderen," zegt hij.
Bij Dow zit het wel goed met deze waarden, volgens Huysman. "Maar ieder bedrijf heeft hier een andere visie op, sommige bedrijven hebben hier veel minder mee. Daar is deze themadag voor bedoeld, zodat we van elkaar kunnen leren."
Diversiteit loont!
Diversiteit op de werkvloer is een belangrijk thema voor Dow © Diversiteit loont!
Er waren onder meer werknemers van transportbedrijf Van Opdorp, VNO-NCW, de gemeente Terneuzen en IBM op de themadag afgekomen. Dow wil als voorbeeld voor diversiteit, inclusie en gelijkheid dienen. Dat kan volgens het bedrijf bijna ook niet anders met 3.600 medewerkers en meer dan vijftig nationaliteiten.
Employee Resource Group
Dat doen ze met zogeheten Employee Resource Groups (ERG's), clubjes voor verschillende groepen werknemers. Er is een ERG voor vrouwelijk personeel, Aziatische werknemers, LGBTQ+ werknemers, werknemers met een beperking en medewerkers van 50 jaar en ouder.