Overleden vrouw Koewacht per toeval ontdekt door buschauffeur, identiteit nog steeds onbekend

De overleden vrouw die gisterochtend is aangetroffen in Koewacht, werd gevonden door een buschauffeur, die daar toevallig was voor een sanitaire stop. Dat meldt de politie. De vrouw lag achter een stenen gebouwtje aan de Emmabaan in Koewacht. De politie vermoedt dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen.
Dode gevonden bij Koewacht
De politie heeft gisteren de hele dag onderzoek gedaan bij de Emmabaan © HV Zeeland
Hoe lang de vrouw daar al lag, weet de politie niet. Ook haar identiteit is nog onbekend. De politie hoopt daarachter te komen via vingerafdrukken. Als dat niet lukt, is DNA-onderzoek de volgende stap. Inmiddels is de Belgische politie ook aangesloten bij het onderzoek. De vrouw lag nog geen vierhonderd meter bij de grens vandaan. Er wordt daarom niet uitgesloten dat ze uit België of Frankrijk komt.
Naast onderzoek naar haar identiteit, hoopt de politie deels antwoorden te vinden via buurtbewoners. Aan de hand van mensen die in de buurt zijn geweest van het gebouwtje aan de Emmabaan en camerabeelden van omwonenden, hoopt de politie te ontdekken hoe lang de vrouw daar heeft gelegen.
De politie heeft gisteren de hele dag onderzoek gedaan op de plek waar de vrouw werd gevonden. Om 01.30 uur werd het onderzoek ter plaatse afgesloten en werd de afzetting aan de Emmabaan weggehaald.
Hier werd de overleden vrouw bij Koewacht gevonden