Bevelandse voetbalderby tussen GOES en Kloetinge; spektakelstuk of tactisch steekspel?

Thuisclub GOES verwacht dat er morgenavond minimaal tweeduizend toeschouwers afkomen op de Bevelandse derby in de Vierde Divisie van het amateurvoetbal tegen Kloetinge. GOES staat op de vijfde plaats op de ranglijst; Kloetinge is koploper en zet bij een zege weer een stap richting het kampioenschap. Maar ook GOES heeft nog ambities. Beide trainers blikken alvast vooruit: Dennis de Nooijer (GOES) en Jurriaan van Poelje (Kloetinge).
Kloetinge-Goes eindigt in 1-0
Jorik Mijnhijmer van Kloetinge (rechts) werd matchwinner in het eerste treffen tegen GOES © Ron Quinten

Wat zijn je verwachtingen voor de derby? Wordt het een spektakelstuk of tactische strijd?

De Nooijer: "Ik hoop een spektakelstuk, want vorige keer was het meer een tactische strijd. Ik hoop echt dat het leuk wordt, beide ploegen zijn in vorm. Wij hebben al negen wedstrijden niet verloren en we spelen ook goede wedstrijden."
Van Poelje: "Ik denk een tactische strijd, want wij spelen om te winnen. Als we ons eigen spel kunnen spelen, krijgen we weinig goals tegen. En bij een spektakelstuk denk ik aan veel doelpunten, maar dat verwacht ik dus niet."

Wat vind je van de tegenstander?

De Nooijer: "Kloetinge is een degelijke sterke ploeg, die op de juiste momenten kan toeslaan. Ook als ze, op het oog, niet in de wedstrijd zitten en dat is knap. Ze hebben goede spelers. Ruben de Jager qua voetbalintelligentie, Kyle Doesburg doet het altijd geweldig, Mitchell Braafhart is een sterke keeper. Reguillo Vandepitte is altijd goed en Jefry Dijkstra ontwikkelt zich heel goed."
Van Poelje: "Ik kijk naar mijn eigen team. Ik hoop dat GOES wel wil voetballen, want dat was de vorige keer niet zo, vond ik. Maar GOES heeft een goed voetballende ploeg met veel spelers die ervaring in de Derde Divisie hebben zoals Daniël Wissel, Erwin Franse, Renzo Roemeratoe, Matthew Lentink en Tim de Winter."
voetbal GOES Dennis de Nooijer
GOES-trainer Dennis de Nooijer © Orange Pictures

Waarom gaat jouw ploeg winnen?

De Nooijer: "Da's een lastige vraag, maar ik denk dat we kunnen winnen omdat we beter zijn. Maar het heeft ook met veel factoren te maken, zoals vorm van de dag en wie houdt zijn zenuwen het beste onder controle. Vorige keer waren we gelijkwaardig, vond ik."
Van Poelje: "Als wij ons eigen spel kunnen spelen, hebben we genoeg wapens om de wedstrijd te beslissen. We zijn goed voorbereid en hebben een plan."
voetbal Jodan Boys Kloetinge
Kloetinge-trainer Jurriaan van Poelje © Orange Pictures

Wordt Kloetinge kampioen?

De Nooijer: "Als Kloetinge van ons wint wel."
Van Poelje: "Daar is nog niks over te zeggen. We hebben een mooi seizoen tot nu toe en we zijn op de goede weg, maar er zijn nog acht finales te spelen."

Is GOES bij een nederlaag kansloos voor promotie?

De Nooijer: "Voor directe promotie komen we niet meer in aanmerking. Wij willen de nacompetitie nog halen door een periodetitel te winnen of overnemen."
Van Poelje: "Ik denk dat het een lastig verhaal voor GOES wordt. Ook om een periode over te nemen, de achterstand is best groot volgens mij en er zijn veel ploegen die daar nog voor in aanmerking komen. Maar eerlijk gezegd ben ik daar niet zo mee bezig."
Frank de Bie, waarnemend voorzitter van GOES, verwacht dat er minimaal tweeduizend toeschouwers op het duel afkomen. De club roept toeschouwers op om zoveel mogelijk per fiets of te voet te komen vanwege de beperkte parkeerruimte op sportpark Het Schenge.
Bij Kloetinge is Jeroen de Jonge na een gebroken middenvoetsbeentje weer inzetbaar. De verdediger raakte eind januari geblesseerd, maar is weer beschikbaar. Alleen middenvelder Roy Mulder is door een langdurige knieblessure niet beschikbaar voor trainer Jurriaan van Poelje.
Bij GOES is Mitchell de Nooijer niet beschikbaar vanwege interlandverplichtingen met Sint-Maarten.
De derby tussen GOES en Kloetinge (aanvang 19.30 uur) is live te volgen via Omroep Zeeland Radio. In een extra uitzending vanaf 19.00 uur houden de verslaggevers Tom Druppers en Stefan Nijpjes je op de hoogte van het wedstrijdverloop. Ook via Twitter @omroepzldsport kun je updates van de wedstrijden verwachten. Na afloop kun je op deze site een samenvatting van de wedstrijd bekijken.