Pony Mendy zoekt een maatje: 'Een paard kan je niet alleen houden en dat willen we ook niet'

Op de kinderboerderij in Terneuzen is de wei sinds twee weken een stuk leger. Pony Jessica is overleden en pony Mendy staat nu alleen in de wei. En daarom is er een inzamelingsactie gestart om een nieuw maatje voor Mendy te kunnen zoeken. "Een paard kan je niet alleen houden en dat willen we ook niet."
Kinderboerderij zoekt nieuw maatje voor pony Mendy
Cathleen van de Wege en pony Mendy die een nieuw maatje zoekt © Omroep Zeeland
Vredig staat pony Mendy aan het gras in de wei te knabbelen, maar dat was wel anders na het overlijden van haar maatje Jessica. "In het begin was ze echt wel van slag", zegt Cathleen van de Wege. "Ze rende heen en weer en hinnikte veel. Verwachtend dat ze terugkwam."

Nieuw maatje

Ook de medewerkers van de kinderboerderij waren erg verdrietig. "Je weet dat ze oud is en het een keer gaat gebeuren, maar niet wanneer. Dan is het toch een schok", zegt Van de Wege. Toch zijn ze nu allemaal weer een beetje bijgekomen.
Pony Mendy zoekt een maatje: 'Een paard kan je niet alleen houden en dat willen we ook niet'
De kinderboerderij is een inzamelingsactie gestart om geld op te halen. "We hopen genoeg geld op te halen om een nieuwe pony te kunnen kopen", zegt Van de Wege. Ze heeft het erg druk met alle reacties die ze krijgt. "We zijn de hele dag bezig om vragen van mensen te beantwoorden."

Pony's aangeboden

Naast een hoop donaties krijgen ze ook pony's aangeboden die mensen hebben staan. Toch is dat niet meteen waar ze naar op zoek zijn. "We zijn op zoek naar een pony waar we ritjes mee kunnen doen en waar kinderen mee kunnen knuffelen", zegt Van de Wege. Mendy is vroeger slecht behandeld en is dus niet zo'n knuffelpony.
Tot er een nieuw ponyvriendje voor Mendy is gevonden krijgt ze in ieder geval genoeg aandacht. "Iedereen is heel lief voor haar en ook de bezoekers komen extra langs", zegt Van de Wege.
Ze hopen voor 10 juni een nieuw maatje voor Mendy gevonden te hebben. Dan hoeft ze niet meer alleen te staan. Ook zijn dan de schaapscheerdersfeesten en kunnen ze ritjes met de pony verzorgen.