Storing Vlaketunnel verholpen, A58 weer open

De Vlaketunnel is weer open voor verkeer. De tunnel op de A58 tussen 's-Gravenpolder en Yerseke was sinds vanmorgen 10.00 uur dicht vanwege een technische storing in het camerasysteem.
A58 Vlaketunnel snelweg
De Vlaketunnel © André Vermeulen
De verkeerscentrale moet in de tunnel kunnen kijken en omdat de camera's niet goed werkten, werd de tunnel afgesloten. Rond 14.10 uur gaf Rijkswaterstaat aan dat de storing verholpen was en dat de tunnel weer open ging voor verkeer.

Files

Door de storing ontstonden er files op de A58 van enkele kilometers lang. De vertraging was een kwartier tot een halfuur. Het verkeer werd via de Vlakebrug omgeleid.
Op deze omwegen ontstond vervolgens een file. De vertraging liep op tot een halfuur tot een uur. Het verkeer werd ook via de N59 en N256 via de Zeelandbrug omgeleid.

Aquaduct Dampoort

Bij het Dampoortaquaduct in Middelburg is een zelfde soort storing, maar daar is in beide richtingen nog een rijstrook beschikbaar. Het aquaduct wordt morgenochtend vanaf 10.00 uur afgesloten om de storing te verhelpen. Het aquaduct hoeft nu nog niet dicht, omdat voor aquaducten andere regels gelden dan voor tunnels.