Twee minderjarigen verantwoordelijk voor vandalisme school Wissenkerke

Twee minderjarige kinderen zijn verantwoordelijk voor de ravage in basisschool De Vliete in Wissenkerke. Dat laat bestuurder Pim van Kampen van Albero Scholengroep weten. Er gingen al geruchten rond dat kinderen uit het dorp betrokken waren bij het vandalisme, een kleine twee weken geleden. "Ik ga niet zeggen waar ze vandaan komen maar we zijn in gesprek met de ouders", zegt Van Kampen.
Vernieling basisschool De Vliete Wissenkerke
Een schoonmaakploeg en leerkrachten ruimden de ravage in de school op © Omroep Zeeland
Volgens Van Kampen worden de kinderen op dit moment begeleid en zijn alle ouders op de hoogte gebracht met een brief. "Volgende week houden we nog een spreekuur voor mensen die vragen hebben. Omdat het om minderjarige kinderen gaat, gaan we voor de rest niets zeggen."

Geen alarmsysteem

De basisschool had geen alarmsysteem. Dat is volgens de overkoepelende scholengroep te duur. "Wij hebben 26 scholen en als je overal alarmsystemen moet plaatsen, is dat veel geld. Als we dan kijken hoe weinig vernielingen er plaats vinden. Zoals bij De Vliete is het nog nooit gebeurd. Wat er nu is gebeurd, is echt uitzonderlijk", aldus Van Kampen. Hij voegt eraan toe dat bepaalde zaken wel achter slot en grendel staan zoals computers.
In de school werd half maart ingebroken en werden er toetsenborden kapot gegooid, zat er ecoline op de muren en waren er kasten leeggegooid. De vernielingen werden in het weekend ontdekt door een leerling die de kippen in de kippenren achter het schoolgebouw verzorgde. Na onderzoek van de politie bleek al sterk het vermoeden dat het vandalisme het werk was van kinderen of jongeren uit het dorp.