Hondje Evita toetert erop los en gaat viral: 'Dat is gewoon ongeduld'

Toet, toet, toet! In en rondom Sas van Gent zou je zomaar bij het winkelen een autoclaxon kunnen horen. Hondje Evita is namelijk wat ongeduldig. Als zij té lang op haar baasje in de auto moet wachten, drukt ze gewoon de toeter in. En dat is niet onopgemerkt gebleven.
Toeterende Evita is namelijk gefilmd terwijl ze met haar voorpoten op de toeter drukt. Het filmpje is op sociale media en op Dumpert geplaatst. Daar is Evita al meer dan 400.000 keer bekeken. Dumpert is een website waar vooral grappige filmpjes gedeeld worden.
Evita is dus ondertussen niet alleen een BZ'er, maar ook een BN'er. Toch reageert baasje Honoré Cleemput (82) nuchter op al die aandacht. "Ik vind het niet zo interessant, nee. Ik houd mezelf liever op de achtergrond", zegt hij lachend.
Hondje Evita toetert erop los en gaat viral: 'Dat is gewoon ongeduld'
Maar wat is nou eigenlijk de reden dat de claxon van Cleemput bijna iedere dag door de straten van Sas van Gent en omstreken klinkt? "Ongeduld", antwoordt Cleemput, terwijl hij een aai geeft over het kleine kopje van Evita. "Dan ga ik naar de winkel en dan duurt het haar te lang, dus dan drukt ze op de toeter. En je ziet het, nu zit ik naast haar en nu is ze rustig."
De 82-jarige Honoré Cleemput uit Sas van Gent met hond Evita
De 82-jarige Honoré Cleemput uit Sas van Gent met hond Evita © Omroep Zeeland
Volgens Cleemput begon het getoeter toen hij in een fietscafé zat in Koewacht. "Wij waren ons helemaal nergens van bewust. Ineens zeiden mensen tegen ons: hé! Is dat jullie hond die zo aan het toeteren is? Toen zijn we gaan kijken en ja, het was Evita. Sindsdien is het niet meer gestopt."
Luister hier het gesprek met baasje Honoré Cleemput terug
Ondanks dat Cleemput zelf nuchter reageert op de populariteit van zijn kleine hondje, doet zijn omgeving dat niet. "Ik heb mijn nicht pasgeleden gesproken en die hebben keihard om Evita moeten lachen. En de meisjes van de supermarkt stonden hier op de hoek van de straat, die konden hun lach ook zeker niet inhouden. Dus dat is wel leuk."