Zanger Jeangu Macrooy en acteur Joenoes Polnaija bezoeken Zeeland voor vrijheidscolleges

Zanger Jeangu Macrooy en acteur Joenoes Polnaija reizen rondom 5 mei naar Zeeland af om vrijheidscolleges te geven. Zij zullen tijdens deze colleges over hun persoonlijke verhalen en vrijheidsidealen vertellen.
Jeangu Macrooy en acteur Joenoes Polnaija
Jeangu Macrooy en acteur Joenoes Polnaija © Omroep Zeeland
Jeangu Macrooy is bij veel mensen bekend van zijn deelname aan het Songfestival in 2021 en in 2018 trad hij op tijdens het Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen. Hij trapt de colleges op 18 april af in het Oude Stadhuis in Middelburg. Hij vertelt daar over de herdenking van de afschaffing van de slavernij 150 jaar geleden en de impact daarvan vandaag de dag.
Op Bevrijdingsdag geeft Joenoes Polnaija zijn vrijheidscollege op het Four Freedom Stage van het Bevrijdingsfestival Zeeland. Hij zal vertellen over zijn inzet om jongeren hun eigen verhaal te laten vertellen. Hij is zelf acteur en bekend van zijn rol in de film De Oost. De vrijheidscolleges van de acteur en zanger zijn gratis te bezoeken.
Schrijfster Lale Gül verzorgt daarnaast op de HZ een besloten Vrijheidscollege voor alle studenten van de Hogeschool Zeeland en Scalda.