Zeeuwse voetballers maken interlanddebuut

Voetballers Godfried Roemeratoe en Mitchell de Nooijer hebben beiden hun interlanddebuut gemaakt. Roemeratoe, afkomstig uit Oost-Souburg, deed dat namens Curaçao. Vlissinger De Nooijer droeg voor het eerst het shirt van Sint-Maarten.
Godfried Roemeratoe (midden) in het shirt van zijn vorige club Willem II
Godfried Roemeratoe (midden) in het shirt van zijn vorige club Willem II - archieffoto © Orange Pictures
Beide voetballers groeiden op in Zeeland, maar hebben Antilliaanse roots en kunnen dus voor de eilanden uitkomen. Roemeratoe nam het met Curaçao in de Nations League op tegen Canada. De 23-jarige middenvelder die speelt voor Hapoel Tel Aviv kwam na rust binnen de lijnen toen de stand al 2-0 was voor Canada; daar bleef het ook bij.

De Nooijer

De Nooijer (23) kende wel een succesvol debuut bij Sint-Maarten. De Vlissinger deed de hele wedstrijd mee tegen buureiland Bonaire. Sint-Maarten won met 6-1, mede dankzij een hattrick van Gerwin Lake. Lake (Poortugaal) en De Nooijer (GOES) kwamen elkaar dit seizoen al twee keer tegen in de Vierde Divisie, maar droegen nu hetzelfde shirt.
Mitchell-de-Nooijer-GOES-Feyenoord
Mitchell de Nooijer in duel met spelers van Feyenoord (archieffoto) © Orange Pictures
Roemeratoe mag zich na zijn debuut opmaken voor een bijzonder treffen met de kersverse wereldkampioen Argentinië. Curaçao oefent dinsdag tegen de ploeg waar onder meer Lionel Messi deel van uitmaakt. Argentinië toert momenteel door eigen land om de titel met de eigen supporters te vieren. Dat zorgde al voor bijzondere taferelen:

Jan Paul van Hecke

Ook Jan Paul van Hecke kwam gisteren in actie. De verdediger uit Arnemuiden deed dat namens Jong Oranje, dat oefende tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen.
Van Hecke deed ruim een uur mee; Jong Oranje won het vriendschappelijke duel uiteindelijk met 3-0.
De Arnemuidenaar maakt kans om komende zomer met Jong Oranje mee te gaan naar het EK onder 21 in Georgië.