Eerste roze filmavond in Goes trekt 20 bezoekers

Het is niet druk op de eerste roze filmavond in de DaVinci bioscoop in Goes. Deze speciale avond is in aanloop naar de Roze Zaterdag op 17 juni en bedoeld als ontmoetingsmoment voor LHBTI's, maar ook voor anderen die de film die wordt vertoond willen zien. De bioscoop hoopte op een opkomst van zo'n twintig tot dertig bezoekers, maar er zijn slechts twintig kaarten verkocht.
Roze filmavond
De film die werd gedraaid op de eerste roze filmavond was The Inspection waarbij acceptatie een belangrijk thema is © Omroep Zeeland
Een kwartier voordat de film begint komen de belangstellenden binnendruppelen. "Ik kom niet zozeer voor de roze filmavond, maar vooral voor de film zelf. We wilden hem al zien bij het filmfestival. Dat is toen niet gelukt dus vandaar dat we nu gaan", zegt Sabine Vogel. Ze is samen met Bianca van Overmeeren die het initiatief van roze filmavond wel kan waarderen: "Het is geweldig, dat zie je normaal niet in Goes of Zeeland überhaupt. Ik vind het leuk dat zoiets een keer hiernaartoe komt."

Geen roze outfit

Ondanks dat het een roze filmavond was, waren veel bezoekers niet in het roze gekleed. "Daar zie ik de meerwaarde niet van in", lacht bezoeker Alphons Koolen. Hij vindt het goed dat dit soort avonden worden georganiseerd, maar wil de LHBTI's zich ook moeten durven mengen in de maatschappij: "Als je een soort van acceptatie teweeg wil brengen, dan moet je niet op je eigen eilandje blijven zitten. Om geaccepteerd te worden is het denk ik veel belangrijker dat we onszelf meer laten zien in de gemeenschap."
Verslaggever Nanzhu Hiddes ging naar de eerste roze filmavond in de Davinci Bioscoop in Goes
Thema's als jezelf mogen zijn, sociale druk en zelfacceptatie komen aan bod in het filmaanbod op de roze filmavond. Er zullen nog vier avonden volgen op 24 april, 29 mei, 26 juni en 31 juli.