Camping Yerseke alweer verkocht: gemeente praat met eigenaar over herontwikkeling

Camping Zon & Zee in Yerseke is opnieuw verkocht. De nieuwe eigenaar is in gesprek met de gemeente over een mogelijke herontwikkeling van het terrein. Dat antwoordde wethouder Maarten Both gisteravond op vragen van de raadsfractie van ChristenUnie.
Camping Zon en Zee in Yerseke
Camping Zon en Zee in Yerseke © Google StreetView
CU-raadslid Andries Jumelet reageerde verbolgen na de beantwoording van zijn vragen. "Nog geen anderhalf jaar geleden heeft de gemeenteraad zich duidelijk uitgesproken: Zon & Zee moet een recreatiebestemming behouden. En nu geeft de wethouder aan dat er onderhandeld wordt."

Geen recht van koop

In 2021 heeft de gemeenteraad besloten geen recht van eerste koop te vestigen op de camping, maar wél met de voorwaarden dat de bestemming ongewijzigd blijft. "En u weet allemaal wat er vervolgens gebeurde", merkt wethouder Both op. "Nog geen anderhalve maand later is de camping verkocht."
Het onderwerp werd behandeld in de opinieraad, het discussiedeel van de gemeenteraadsvergadering van Reimerswaal. Voorzitter Rien Sinke stond geen inhoudelijke discussie toe. "Het gaat om een beantwoording van een rondvraag", merkte hij op.

Opvang Oekraïners in 2022

In de zomer en het najaar van 2022 verbleven zo'n honderd Oekraïense vluchtelingen in stacaravans op de camping, waarna ze in december zijn verhuisd naar een vast onderkomen aan de Hogeweg in Yerseke. Naar nu blijkt heeft de eigenaar het terrein dus weer doorverkocht. Aan wie is onduidelijk. De camping was woensdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.
Dit is een bericht van Streekomroep De Bevelanden.

Lees ook: