Basisschool Op Dreef uit Aardenburg wint Zeeuws-Vlaamse e-waste race

Basisschool Op Dreef uit Aardenburg heeft de e-waste race van Zeeuws-Vlaanderen gewonnen. Tot vanochtend was het nog spannend; toen stond de school nog op de tweede plek, maar vanochtend werden er zoveel spullen ingezameld dat de school naar de eerste plek schoot.
Op Dreef wint e-waste race
Op Dreef wint e-waste race © Omroep Zeeland
"Alles waar een stekker aan zit of waar batterijen in kunnen, kon worden ingeleverd", vertelt leraar LJ Post. "We hebben na vanochtend een lokaal helemaal vol staan met allemaal elektronisch afval. Het past allemaal niet meer in de containers."
De race was erg spannend. "Gisteren in de loop van de middag kwamen mensen al spullen brengen, omdat ze hadden gehoord dat het heel spannend was." En daar bleef het niet bij. "Er kwamen 's avonds zelfs mensen naar mijn huis om spullen te brengen."
Luister hier het gesprek met de winnende school terug
Al dat afval ophalen leverde de kinderen ook wat op. "Ze krijgen een cheque van 500 euro. Die kunnen ze vrij besteden." Maar een doel hebben de kinderen nog niet. "Ze wilden op schoolreis, maar ik denk niet dat we een bus kunnen betalen van 500 euro."