Goedemorgen! Oproep Iguana, kindermisbruik, mensenhandel en restauratie Goese kerk klaar

Goedemorgen! Het is vandaag de laatste dag van maart en ook vandaag is er weer genoeg nieuws in onze provincie. In dit artikel geven we je alvast een voorproefje. En wil je verder up-to-date blijven: volg het Zeeuwse nieuws op televisie, radio, onze website, app én op al onze sociale mediakanalen.
De stadshaven in Goes
De stadshaven in Goes © Arjan van Lomwel
Reptielenzoo Iguana in Vlissingen heeft het druk. In coronatijd hebben veel mensen namelijk impulsief een exotisch huisdier gekocht waar ze nu geen tijd meer voor hebben. Denk dan aan schildpadden, leguanen en slangen. Omdat de baasjes geen tijd meer hebben voor hun dier brengen ze de dieren naar de reptielenzoo.
Andere kleur gevel Iguana
Reptielenzoo Iguana © Omroep Zeeland
Toch merkt Ad Bom van de Iguana dat er vóór corona ook al veel exoten naar de reptielenzoo gebracht werden. Ondanks de drukte roept hij mensen tóch op hem te bellen. "Zo kan er per geval bekeken worden wat de beste oplossing is."
Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia © ANP
Een 33-jarige Bulgaarse man moet vandaag voor de rechter in Middelburg verschijnen. Hij wordt verdacht van mensenhandel. Ook zou de man een vrouw geïntroduceerd hebben in de prostitutie en/of seksafspraken voor de vrouw hebben gemaakt. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd in november 2020 aangehouden in een woning in Vlissingen.
Zijn aanhouding was onderdeel van een groter onderzoek naar mensenhandel. Vandaag de inhoudelijke behandeling van de strafzaak waarin het Openbaar Ministerie met een strafeis zal komen.
Rechtbank Middelburg
De rechtbank in Middelburg © Omroep Zeeland
Ook staat er vandaag een 20-jarige man uit Huizen voor de rechter. De man zou in 2021 in Lewedorp een tweejarig kindje seksueel hebben misbruikt. Ook zijn hier beelden van gemaakt en verspreid. De beelden werden onder meer verspreid via het platform Telegram.
Maria staat normaal gesproken boven de ingang van de Heilige Maria Magdalenakerk in Goes
Maria staat normaal gesproken boven de ingang van de Heilige Maria Magdalenakerk in Goes © Cees Pieters
Ook is er vrolijker nieuws in onze provincie vandaag: de restauratie van de Maria Magdalenakerk in Goes is bijna klaar. De renovatie startte in mei 2022. Vanmorgen wordt het gietijzeren beeld van de kerk op de voorgevel teruggeplaatst. Eigenlijk zou het beeld in februari al terugplaatst worden, maar toen bleek er schade aan het beeld te zijn. Nu is het beeld hersteld: vanaf 10.00 uur zal het beeld de voorgevel van de Rooms-Katholieke kerk weer sieren.
Lammetjes aan de melk in Goes
Lammetjes aan de melk in Goes © Arjan van Lomwel

Het weer

Het is vanochtend regenachtig met een matige zuidenwind. Vanmiddag draait de wind naar het zuidwesten en dan wordt het buiig, met kans op een onweersbui. Het wordt vandaag maximaal 11 tot 13 graden. Vanavond en vannacht komt er een depressie boven Nederland te liggen. Ook dan wordt het buiig met kans op een onweersbui. Morgen valt er geregeld wat regen, maar zondag is het droog met flinke zonnige perioden.