Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 1 april

GOES gaf Kloetinge met een 2-5 zege op Capelle een uitgelezen kans om een reuzenstap naar het kampioenschap in de Vierde Divisie te zetten, maar de koploper pakte het cadeautje niet uit. Op eigen veld werd met 1-3 verloren van Zwaluwen. In de Derde Divisie won Hoek eenvoudig van ASWH. Terneuzense Boys en SVOD'22 deden uitstekende zaken in de 1e klasse C.
VCK Meeuwen
Beeld uit de wedstrijd VCK - De Meeuwen © Peter Veerhoek

Derde Divisie A

Een primeur voor Hoek, dat voor het eerst dit seizoen drie duels op rij wint. Vanmiddag is de ploeg van trainer Quincy Rombaut op eigen veld met 3-0 te sterk voor ASWH, door goals van Steve Schalkwijk (2x) en Rik Impens.

Vierde Divisie A

GOES mag zich de winnaar van het weekend noemen. Dankzij de 2-5 zege op Capelle doet het goede zaken en klimt naar de vierde plaats. Tim de Winter scoorde twee goals voor de Bevelanders, maar miste nog een strafschop. Capelle speelde meer dan een uur met tien man na een rode kaart.
Kloetinge kon door nederlaag van Capelle uitlopen in de stand, maar liet dat na. Tegen laagvlieger Zwaluwen leed Kloetinge een 1-3 nederlaag, Reguillo Vandepitte scoorde een kwartier voor tijd de enige Kloetingse treffer. Omdat de concurrentie punten laat liggen, is er geen schade voor de ploeg van Jurriaan van Poelje.
De Dijk uit Amsterdam heeft de twijfelachtige eer zich al degradant te mogen noemen. Door de nederlaag tegen WNC kan het Spijkenisse, dat een punt pakte tegen Smitshoek, niet meer achterhalen.

1e klasse C

Succes voor beide Zeeuwse ploegen in deze klasse. Terneuzense Boys won bij Rijsoord met 0-3 en boekte zo alweer de vijfde competitiezege op rij. Voor de ploeg van Kevin Hollander was Miroslav Peric de grote man; hij maakte een hattrick.
Ook bij SVOD'22 is het feest. De fusieclub won in Oostkapelle met 1-0 van SHO en verlaat daardoor de directe degradatieplekken. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Luuk van Wuyckhuyse.

2e klasse G

Yerseke blijft de beste Zeeuwse ploeg in de 2e klasse G door een 3-0 zege op SSV'65 uit Goes. Yerseke staat op de vijfde plaats.
De derby tussen VCK uit Koudekerke en De Meeuwen uit Zoutelande eindigde in een 2-2 gelijkspel. Ricardo van de Gruiter scoorde beide goals voor VCK voor rust. Voor De Meeuwen scoorden Menno de Nooijer en Vincenzo Lorello, die uit een penalty de gelijkmaker scoorde,
De grootste overwinning kwam op naam van Arnemuiden, dat met 5-1 van FC Axel won. Voor Arnemuiden scoorden Huib van Hecke (2x), Angelo Bliek, Jordy van Koeveringe en Ronaldo Meijer. Het enige doelpunt voor FC Axel werd gemaakt door Wouter Verbraeken.

3e klasse A

De Bevelandse derby werd een prooi voor Luctor Heinkenszand. Beide clubs waren in de strijd om de derde periodetitel nog ongeslagen, maar Patrijzen is die status na deze middag kwijtgeraakt. Mede door een hattrick van Corne de Jonge was Luctor Heinkenszand een maatje te groot in de burentwist. Ook Kevin van Iersel en Jens Poelman deden een duit in het zakje in het met 5-1 gewonnen duel.
Ook bij Lewedorpse Boys tegen Serooskerke vlogen de doelpunten om de oren, 3-5. Bij rust waren de teams in evenwicht door treffers van Maciej Domurat en Aron Wattel. In de tweede helft was de koploper net wat effectiever in een waar doelpuntenfestijn. Ruben Hollemans was met twee doelpunten belangrijk voor zijn ploeg en ook Robbie Sturm en Jordi Sinke schoten raak. Namens Lewedorpse Boys scoorde Jarmo van Tatenhove tweemaal.
Bij de Vlissingse derby tussen GPC Vlissingen en VC Vlissingen trok laatstgenoemde aan het langste eind. Voor rust waren de teams, met ieder twee treffers, redelijk aan elkaar gewaagd. Na de pauze maakte VC Vlissingen het verschil door Saïd Bouzambou en Khalid el Hattach en won het met 2-4.

3e klasse B

De Zeeuwse teams hebben weleens een betere middag gekend in de 3e klasse B. Toch kon Bruse Boys lange tijd goed mee met koploper MOC'17. De ploeg van Michel Maaskant hield voor rust het doel schoon, maar de Brabantse ploeg maakte na de thee het verschil, 2-0.
Hekkensluiter SKNWK leek in eerste instantie op weg naar een stunt. Door een treffer van Jari Goudswaard kwam de ploeg uit Nieuwerkerk verrassend op voorsprong. DVV'09 stelde na de pauze orde op zaken waardoor SKNWK alsnog met lege handen achterbleef en laatste blijft in de stand.

4e klasse A

Apollo'69 won met een monsterscore van Jong Ambon. Bij rust stond het al 9-1, de eindstand was 14-2. Dat is een record, met zestien doelpunten zijn dat de meeste in één wedstrijd dit seizoen. Moreno van Aerde had het grootste aandeel in het doelpuntenfestijn, hij scoorde vijf keer. Rik Jonker scoorde vier keer, Jeffrey Otte en Robin Korsuize beiden twee keer en David Tolhoek tekende voor het slotakkoord door de veertiende treffer te scoren.
Rillandia zorgde voor de verrassing van de dag door met 1-0 te winnen van koploper Krabbendijke. Het doelpunt voor Rillandia kwam op naam van Tristan van der Mast.

4e klasse B

Wolfaartsdijk is hard op weg om de eerste Zeeuwse kampioen van dit seizoen te worden. De Bevelandse ploeg versloeg Herkingen'55 met 6-0. Kevin Alves Delgado scoorde twee maal, Rudy Ridderhof, Ruben Kloet, Stijn Zandbergen, Sam de Kam deden hetzelfde, maar dan een keer.

FC De Westhoek'20 pakte een punt op Goeree-Overflakkee. Het werd 2-2 tegen SNS, met Zeeuwse doelpunten van Mark de Feijter en Delano Westerink. Laatstgenoemde deed dat uit een strafschop in de slotseconden van de wedstrijd, en redde daarmee een punt voor de Schouwse ploeg.

1e klasse A vrouwen

De wedstrijd van IJzendijke tegen DSS werd afgelast. De ploeg van Bjorn Boonman blijft zesde in de stand.

3e klasse F

De vrouwen van DKS'17 waren in Dordrecht met 1-3 te sterk voor RCD. Koploper Kloetinge kwam vandaag niet in actie.