Jasper staat met zijn truck op de cover van Truckstar: 'Je ligt in de supermarkt, de benzinepomp, overal'

In zijn knalgele, blinkende vrachtwagen rijdt Jasper Franse uit Baarland een rondje door de gemeente Borsele. Op een leren stoel, die hij zelf heeft bekleed. Met rode lampjes boven zijn hoofd, die hij zelf heeft ingebouwd. Al die moeite heeft z'n vruchten afgeworpen: hij staat met zijn truck op de cover van de Truckstar, hét tijdschrift voor vrachtwagenchauffeurs.
Jasper staat met zijn truck op de cover van Truckstar
Eigenlijk houdt hij er helemaal niet zo van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Maar voor zijn truck maakt hij een uitzondering: "Het is wel een beetje m'n tweede kindje." Want zijn truck is belangrijk, maar zijn 2-jarige dochter komt nog wel op de eerste plaats.

Noppenleer en lampjes

De chauffeur rijdt voor Transportbedrijf Traveo in Oudelande. Hij vervoert vooral uien: "De vrachtwagen heb ik niet uitgekozen, maar om het werk een beetje leuk te maken, show je hem. Vanbinnen en vanbuiten probeer je het plaatje compleet te maken." Dat heeft hij onder andere gedaan door zijn vrachtwagen bijvoorbeeld te bekleden met noppenleer en lampjes in te bouwen.
Truckstar met Jasper Franse
Jasper Franse met 'zijn' editie van de Truckstar © Omroep Zeeland
"Het rijdt gewoon lekkerder in een mooie, gepoetste vrachtwagen", vindt hij. En dat levert ook bekijks op: "Het geeft een soort kick."

In sommige dorpen uitverkocht

En ook het zijn van een covermodel geeft hem een kick: "In Nederland en België wordt het tijdschrift verkocht. Bijna iedere chauffeur is wel abonnee. Ik heb er zelf ook al jaren een abonnement op." Zijn vader heeft zelfs vernomen dat het tijdschrift in sommige Zeeuwse dorpen inmiddels uitverkocht is.
"Het is toch wel een hele eer. Zeker als je dan ook nog op de voorkant staat. Daar ben ik eigenlijk best trots op. Je ligt in de supermarkt, je ligt bij de benzinepomp, overal", zegt Franse terwijl hij na zijn rondje uitstapt. Truckstar is nog t/m 20 april te koop, mits het tijdschrift met Jasper op de cover tegen die tijd niet overal uitverkocht is.