Loopplank rondvaartboot glijdt van kade: vier mensen tussen wal en schip bij Terneuzen

Vier mensen zijn vanmorgen tussen wal en schip geraakt nadat de loopplank naar een rondvaartschip waar ze over liepen, losraakte van de kade. Dat gebeurde aan de Beurtvaartkade in Terneuzen. De vier volwassenen konden op eigen kracht aan de kant komen.
De Beurtvaartkade in Terneuzen
De Beurtvaartkade in Terneuzen © Google Streetview
De loopplank gleed van de kademuur af nadat het schip door de harde wind iets van de kade afdreef. Volgens een woordvoerder van de rederij bleef de loopplank aan de schipzijde vastzitten en daar hielden de vier mensen zich in eerste instantie aan vast. Twee van hen lieten zich vervolgens in het water glijden en zwommen naar een vlakbij gelegen trapje. Een derde persoon kon op de rondvaartboot klimmen. De vierde persoon, een mevrouw die niet kon of durfde te zwemmen, hield zich vast aan de loopplank. Zij is met behulp van de bemanning en omstanders op de kade geholpen.

Gedrang

Volgens een woordvoeder van de rederij regende het hard op het moment dat de loopplank weggleed. Er ontstond gedrang op de loopplank omdat iedereen snel aan boord wilde. Daardoor werd niet direct opgemerkt dat de loopplank van de kade gleed. De rederij heeft direct de hulpdiensten gealarmeerd en reddingsboeien in het water gegooid. De uitgerukte brandweer was uiteindelijk niet meer nodig omdat de mensen al uit het water en van de loopplank af waren.
De rondvaartboot heeft zijn trip naar Gent voortgezet. Volgens de rederij is één van de vier mee aan boord gegaan. De politie meldt dat de andere drie zijn nagekeken door ambulance medewerkers. Twee van hen zijn naar huis gebracht, de derde persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.