Oppermachtig GOES maakt voor rust het verschil met concurrent Capelle

Een sterk half uur was voldoende voor GOES om Capelle te ontregelen. De ploeg van Dennis de Nooijer stond bij rust al op 0-3 dankzij Erwin Franse, Timo Lijbers en Claude de Smit. Na rust besliste Tim de Winter met twee treffers het duel in Bevelands voordeel. Met de 2-5 zege doet GOES goede zaken bovenin de Vierde Divisie.
Bekijk hier de hoogtepunten bij Capelle-GOES: 2-5
GOES moest het in Capelle aan den IJssel stellen zonder de geblesseerde aanvoerder Daniël Wissel (hamstringklachten). Ook Renzo Roemeratoe (nekklachten) en Mitchell de Nooijer (vermoeid van jetlag na interlands) konden niet starten.
Dat was voor de ploeg van Dennis de Nooijer geen reden om zich terug te trekken. GOES zocht direct vanaf de aftrap de aanval en dat betaalde al na vier minuten uit in een treffer van Erwin Franse. De aanvaller trok het zestienmetergebied in en schoot de bal in de vierde minuut fraai binnen.
GOES bleef de bovenliggende partij en kwam na een twaalf minuten spelen zelfs op 0-2. Timo Lijbers schoot de bal vanaf een meter of twintig fraai in de linkerhoek.
De Bevelanders waren de baas op het veld. Capelle-speler Marciano Pape duwde Tim de Winter in het vijfmetergebied tegen de grond en ontnam hem een scoringskans. Pape moest met rood vertrekken en een strafschop voor GOES. De Winter miste de penalty, maar Claude de Smit benutte de rebound. Capelle bracht hier weinig tegenover. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een zeldzame kans, maar de vrije trap belandde in de muur.

Combinatie Franse - De Winter slaat toe na rust

Ook na rust regende het doelpunten. Eerst scoorde Capelle via Olaf van der Sande. Zijn schot in de korte hoek was te machtig voor Matthew Lentink. GOES liet het er niet bij zitten en was gelijk weer trefzeker. De Winter maakte de 1-4 na een voorzet van Franse. De twee wisten elkaar even later wederom te vinden en opnieuw was De Winter het eindstation van een geslaagde aanval. Daarmee was het verzet van Capelle definitief gebroken. De thuisploeg scoorde vlak voor tijd nog via José Fortes Almeida dos Reis, maar daar bleef het bij.
Door de 2-5 zege op Capelle is GOES die ploeg in de stand tot op twee punten genaderd. Omdat alle concurrenten punten morsten mag GOES zich de winnaar van het weekend noemen in de Vierde Divisie. GOES stijgt naar de vierde plaats.

Bijzonderheden

Marciano Pape (Capelle) krijgt in de 24e minuut een rode kaart wegens het ontnemen van een scoringskans.