Drugsafval gevonden bij Rilland, politie doet onderzoek

Aan de Hogerwaardweg in Rilland zijn vanmorgen vaten met drugsafval gevonden. Het gaat volgens de politie om een kleine dumping. Wat er precies in de vaten zit, is nog niet bekend.
Drugsafval in Rilland
Drugsafval in Rilland © HV Zeeland
De vaten werden in de loop van de ochtend gevonden door een voorbijganger in het buitengebied van Rilland. Direct werd de brandweer gealarmeerd en kwam een adviseur gevaarlijke stoffen naar de locatie. De brandweer heeft meerdere metingen uitgevoerd. Het gebied rondom de vondst is afgezet met linten die aangeven dat er gevaarlijke stoffen zijn aangetroffen.

Onderzoek door politie

De politie laat weten dat specialisten onderzoek doen naar de dumping. Volgens de politiewoordvoerder zijn er genoeg onderzoeksindicatoren om tot een mogelijk spoor naar de daders te komen. "Denk dan aan camerabeelden, bandensporen, voetafdrukken of dat het misschien bijzondere vaten zijn. Er ligt ook een spoor vlakbij, dus misschien hebben mensen wel wat verdachts gezien."

Kosten

De vaten worden na het onderzoek opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf. De kosten zijn voor de eigenaar van de grond. "Dat is vaak de provincie, het waterschap of de gemeente. Voor een kleine vondst als dit moet je toch al zeker op duizenden euro's rekenen. En als er stoffen gelekt zijn, loopt dat al op naar tienduizenden euro's. Dan moet de grond afgegraven en gereinigd worden."