Max Kroonen wint Omloop van de Braakman, ploeggenoot en thuisrijder Jarno Mobach toont zich

De 55e editie van de Omloop van de Braakman is gewonnen door Max Kroonen. De wielrenner van VolkerWessels Cycling Team was de snelste in Philippine door de sprint te winnen. De koers werd mede gekleurd door thuisrijder Jarno Mobach die een tijdlang in de kopgroep zat.
Max Kroonen wint Omloop van de Braakman, ploeggenoot en thuisrijder Jarno Mobach toont zich
Na dertig kilometer ontstond er een kopgroep van acht renners waaronder Mobach. De koplopers liepen gestaag uit op het peloton en kregen een maximale voorsprong van 2 minuten en 15 seconden. Terwijl Mobach en zijn kompanen vooraan rond bleven draaien, brak het peloton in drie stukken. De afstand tussen de kopgroep en de eerste achtervolgers was inmiddels geslonken tot een kleine minuut.
Met nog zo'n dertig kilometer te gaan lag het tempo voor Mobach te hoog en moest hij samen met Martin Pluto vooraan lossen. De overige vijf koplopers bestaande uit Kroonen, Martijn Rasenberg, Rick Ottema, Bram Dissel en Tim Marsen hielden stand. Met nog een ronde voor de boeg hadden de vijf nog altijd een gat van 25 seconden. Het kwintet kreeg gezelschap van een viertal renners die de sprong vanuit het peloton hadden gemaakt.
In de slotfase probeerde Ottema als eerste renner om een gat te slaan met zijn medevluchters, maar zijn poging mislukte. Een sprint was onvermijdelijk en het was Kroonen die het sprintje in zijn voordeel besliste voor Ottema en Stijn Damen.
'Toen is langzaam het kaarsje wel uitgegaan.'