De stembussen zijn weer open: kies jouw favoriete nummers in de Zeeuwse Top 40

Zo'n twee weken vóór Hemelvaartsdag weet je dat de verkiezingen er weer aankomen. Niet voor de provincie, de gemeente of het waterschap, maar voor de Zeeuwse Top 40. De jaarlijkse muzieklijst van Omroep Zeeland. Vanaf vandaag kun je stemmen en daarmee maak je kans op een leuke prijs.
De Zeeuwse Top 40 wordt uitgezonden op Hemelvaartsdag donderdag 18 mei
De Zeeuwse Top 40 wordt uitgezonden op Hemelvaartsdag donderdag 18 mei © Omroep Zeeland
De stemperiode voor de Zeeuwse Top 40 werd vanmiddag officieel geopend in het radioprogramma De Zeeuwse Kamer. Presentatoren Elsa van Hermon en Stefan Daane schoven aan om vooruit te blikken op de zeventiende editie van de muzieklijst.
De stemlijst bestaat uit ruim 200 nummers van Zeeuwse bodem. De afgelopen jaren was de Roller Coaster van Danny Vera niet te stoppen. Sinds 2019 staat hij met zijn hit bovenaan in de Zeeuwse Top 40. Oceaan van Racoon stond vorig jaar op 2, Aan de Kust van BLØF op 3.

BLØF vaakst op 1

De Zeeuwse Top 40 wordt uitgezonden op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei van 08.00 tot 12.00 uur. Hoe de lijst eruit ziet heb jij in de hand. Het lukte BLØF het vaakst de lijst aan te voeren: zeven keer met Aan de Kust en één keer met Zoutelande. Drie keer was Oceaan van Racoon lijstaanvoerder en één keer wist Surrender met Meriete de koppositie te bemachtigen.
Stemmen voor de Zeeuwse Top 40 kan tot en met vrijdag 12 mei. Door te stemmen maak je kans op een gepersonaliseerde Leuntje en Merien-prent, gemaakt door Jan-Willem Hament.
Een groot deel van de nummers op de stemlijst is ook te beluisteren in deze playlist op Spotify.