Deze mannen gaan onze provincie besturen namens de BBB

Wilfried Nielen en Arno Vael worden door de BBB als gedeputeerden, dagelijks provinciebestuurders, naar voren geschoven. Christine Govaert stond eigenlijk ook op het lijstje als beoogd kandidaat, maar omdat zij op de lijst voor de Tweede Kamer komt te staan, slaat zij een baan als provinciebestuurder af.
Arno Vael en Wilfried Nielen
Wilfried Nielen en Arno Vael worden gedeputeerden voor de BBB © Omroep Zeeland
Arno Vael is een akkerbouwer uit Zaamslag. Hij teelt pootaardappelen. Vael stond twee jaar geleden op de lijst voor de BBB bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer en kreeg toen meer dan 200 voorkeurstemmen. Wilfried Nielen uit Terneuzen is organisatie- en bedrijfsadviseur en omschrijft zichzelf als pionier in duurzame energie. Hij was onder meer betrokken bij het biopark in Terneuzen.

Hanse

Kees Hanse is fractievoorzitter geworden van de BBB voor Provinciale Staten en zal daarnaast als partijleider van BBB Zeeland sturing geven aan de partij in Zeeland.
Zoals het nu lijkt gaan de huidige gedeputeerden van SGP, CDA en VVD gewoon door.

Politiek verslaggever Heiko Strietman over de coalitieonderhandelingen

De beoogde coalitie van BBB, SGP, CDA en VVD heeft begin deze week voor het eerst bij elkaar gezeten. Met het bekendmaken van de BBB-gedeputeerden is er een volgende stap gezet binnen de formatie. Want tot nu toe is het hele formatieproces geleid door fractievoorzitter Kees Hanse en nr 8 statenlid Arno Vael.
Nu de gedeputeerden voor de BBB bekend zijn gemaakt lijkt het een logische stap dat zij nu ook mede de gesprekken gaan voeren aangezien zij straks moeten gaan dealen met hun collega-gedeputeerden. BBB sprak eerder de hoop uit op een coalitieakkoord voor de start van de meivakantie. Met nog een week te gaan is de vraag of deze stap gaat leiden tot een boost of dat er toch meer tijd nodig blijkt te zijn. Sowieso ligt er een planning van de gesprekken tot eind mei.