Max Horák presenteert EP 'This Way' in Middelburg

Max Horák, artiestennaam van Max van Rijs uit Zuiddorpe, komt met nieuwe muziek! Twee jaar geleden verraste hij met zijn EP I know you know waarop energieke en catchy gitaarpop staat. Aankomende vrijdag presenteert hij zijn nieuwe EP This Way in De Spot in Middelburg. Dat doet hij op een avond samen met zangeres Dési Ducrot.

Je solocarrière startte in vliegende vaart. Hoe heb je dat beleefd?

"Enorm, het was superleuk. Vorige zomer ging het ineens heel hard: Bevrijdingsfestival, Concert at SEA, Vestrock, Nazomerfestival en North Sea Jazz! Inmiddels ben ik hard bezig aan een nieuw album. Daar zit ik nu middenin. Maar eerst gaan we de EP This Way, die ik vorige zomer heb opgenomen, releasen in De Spot in Middelburg."

Is de EP This Way muzikaal gezien een voortzetting van singles als Dancing Around?

"Op de EP staan in totaal vijf liedjes, waaronder Dancing Around en Not That Guy. This Way is meer een ballad. Mensen hebben natuurlijk ook wat ademruimte nodig als ze zo energiek op festivals losgaan op mijn muziek. Het is een soort liefdesballad."

Je muziek is uitermate dansbaar, geschikt voor op de podia van festivals. Ben je al geboekt?

"Voor dit jaar staat er nog weinig in de agenda. We hebben ons vooral gefocust op de EP-release en op het najaar. Dan gaan we heel leuke dingen doen, die ik nog niet bekend mag maken. Het wordt een zomertje opnemen en dan het album afmaken."

In Middelburg sta je op het podium met Dési Ducrot op één avond. Gaan jullie nog wat samen doen?

"Het is in principe voor Dési's album en mijn EP. Het is ook het laatste staartje van coachingstraject Popaanzee dat ik nog had. Het idee is dat we allebei onze eigen show doen, maar je brengt me op ideeën!"
Max Horák
Singer-songwriter Max Horák © Max van Rijs