Gouden plaat voor Yentl en de Boer

Cabaretduo Yentl en De Boer heeft een gouden plaat ontvangen voor de single Ik Heb Een Man Gekend. Het lied van de debuutplaat De Plaat uit 2014 is meer dan één miljoen keer beluisterd via streamingsdienst Spotify. In het lied zingen Yentl Schieman, afkomstig uit Kruiningen, en Christine de Boer over de oppervlakkigheid van hun exen.
Met hetzelfde lied wonnen Yentl Schieman en Christine de Boer al eens de Annie M.G. Schmidtprijs, de onderscheiding voor het beste Nederlandstalige theaterlied van 2014. De single heeft nóg een Zeeuws tintje: gitarist Laurens Joensen uit Terneuzen heeft de plaat geproduceerd.
Yentl en De Boer trokken met diverse shows langs de theaters, onder andere De Meisjes, De Snoepwinkel Is Gesloten en Magie. Ook waren ze graag geziene gasten in landelijke talkshows. In 2021 won het duo nogmaals de Annie M.G. Schmidtprijs voor Het Is Begonnen, een antwoord op Het Is Over, een lied uit de jaren zestig van Harry Bannink op tekst van Annie M.G. Schmidt.

Nieuwe voorstelling

Tijdens de coronacrisis gingen Yentl en De Boer het land door met het liedjesprogramma De Kampvuursessies. Deze maand startte de tournee van hun nieuwste voorstelling, Modderkruipers. Daarin zingen ze liedjes over heldenmoed en vluchtgedrag. Dit weekend is de voorstelling te zien in het Scheldetheater in Terneuzen.
In februari had het duo bij de herdenking van 70 jaar Watersnoodramp in Ouwerkerk een prominente rol. Daar zongen ze het lied Hoe Zou Het Met Jou Gaan.